Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/09/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα ασύρματα in-ear από την Sony.

Νέα ασύρματα in-ear από την Sony.
2023/07/24, [δ.τ.]

Η Sony παρουσίασε το μοντέλο WF-1000XM5, την τελευταία -μέχρι σήμερα- προσθήκη στην σειρά 1000Χ. Πρόκειται για μια κλασική truly-wireless σχεδίαση με θήκη φόρτισης η οποία, ωστόσο, φαίνεται να διαθέτει την καλύτερη εκδοχή της τεχνολογίας ενεργού καταστολής θορύβου της εταιρίας. Το XM5 αντικαθιστά το προηγούμενο μοντέλο, ΧΜ4.
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, το νέο μοντέλο συνδυάζει την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο με νέα, υψηλών επιδόσεων μικρόφωνα και ειδικά σχεδιασμένους οδηγούς, οι οποίοι ονομάζονται Dynamic Driver X, για να πετύχει μεγάλο εύρος λειτουργίας, από τις πολύ χαμηλές μέχρι τις υψηλές συχνότητας αλλά και η καταστολή του θορύβου ακολουθεί, έχοντας επίσης μεγάλο εύρος επέμβασης. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι δύο επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται στην καταστολή του θορύβου (Integrated Processor V2/QN2e) έχουν συμπεριφορά που μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένα προφίλ θορύβου, ώστε τα ακουστικά να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο αεροπλάνο, το τρένο ή το λεωφορείο.
Τα ακουστικά βασίζονται σε codec LDAC, έναν απωλεστικό αλγόριθμο ο οποίος μεταφέρει τριπλάσιο όγκο δεδομένων σε σχέση με το Bluetooth καθώς και τον αλγόριθμο DSEE Extreme για την βελτιστοποίηση του σήματος μέσω upscaling.
Η αυτονομία των WF-1000XM5 είναι οκτώ ώρες και φτάνει τις 24 ώρες, αν χρησιμοποιηθεί η θήκη φόρτισης, η οποία προσφέρει 16 ώρες ακόμη. Υπάρχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης, η οποία προσφέρει χρόνο λειτουργίας μίας ώρας μόνο με τρία λεπτά. Τα ακουστικά καλύπτουν την προδιαγραφή IPX419, για αντοχή σε υγρά και ιδρώτα.

info: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, https://www.sony.gr/