Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/06/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα σειρά ηχείων από την Q Acoustics.

Νέα σειρά ηχείων από την Q Acoustics.
13/04/2023, [δ.τ.]

Η νέα σειρά ηχείων 5000 από την Q Acoustics, περιλαμβάνει μια νέα αισθητική προσέγγιση στα ηχεία της εταιρίας καθώς και ένα νέο μεγάφωνο χαμηλών/μεσαίων με προφίλ διαφράγματος που ονομάζεται C3 Continuous Curved Cone, ενώ περιλαμβάνει και τεχνολογίες που προέρχονται από την κορυφαία σειρά Cocnept.
Η σειρά τοποθετείται μεταξύ της σειράς 3000 και της σειράς Concept και περιλαμβάνει πέντε μοντέλα, ένα ραφιού (5010), ένα βάσης (5020), δύο δαπέδου (5040 και 5050), καθώς και ένα ηχείο κατάλληλο για χρήση σε κεντρικό κανάλι (5090).
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας σειράς είναι τα μεγάφωνα χαμηλών/μεσαίων που χρησιμοποιεί. Εδώ, υπάρχει ένα νέο διάφραγμα, το οποίο ονομάζεται C3 Continuous Curved Cone, μια προσπάθεια για την δημιουργία μιας συνεχούς επιφάνειας (ή, έστω, μιας επιφάνειες με τις λιγότερες, κατά το δυνατόν, ασυνέχειες), η οποία προσφέρει καλύτερη διασπορά σε ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων, μια ιδιότητα η οποία επιτρέπει καλύτερη μετάβαση από την μεσαία περιοχή προς την περιοχή που καλύπτει το τουίτερ.
Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι, επίσης, η κάλυψη της μπάφλας με συνθετικό, ελαστικό, υλικό (Βουτύλιο), με φινίρισμα από ακρυλικό υλικό. Πέραν της αισθητικής, η Q Acoustics αναφέρει ότι αυτή η προσέγγιση βελτιώνει την συμπεριφορά της μπάφλας σε θέματα κραδασμών.
Όλα τα ηχεία της σειράς προσφέρονται σε τέσσερα διαφορετικά φινιρίσματα, από τα οποία τα δύο είναι λευκό και μαύρο (ματ) και τα δύο φυσικό ξύλο (Santos Rosewood και Holme Oak).

info: WaveMotion, τηλ.: 210-924.4505, https://www.wavemotion.gr/, https://www.qacoustics.co.uk/