Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/01/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η πρώτη κεφαλή της Nagra είναι γεγονός.

Η πρώτη κεφαλή της Nagra είναι γεγονός.
2022/11/01, [δ.τ.]

Η Reference MC είναι η πρώτη κεφαλή που κατασκεύασε η Nagra. Πρόκειται για μια κεφαλή κινητού πηνίου, η οποία αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με το αναλογικό σύστημα πλατό/βραχίονα Reference, για τα 70 χρόνια της εταιρίας και μοιράζεται μαζί του το εξωτικό υλικό Exium ΑΜ, ένα μη μαγνητικό κράμα με πολύ υψηλή πυκνότητα (60% μεγαλύτερη από αυτήν του Τιτανίου), το οποίο έχει αναπτυχθεί από την NASA και χρησιμοποιείται, κατόπιν άδειας, αποκλειστικά από την Nagra, σε προϊόντα ήχου.
Στην περίπτωση της Reference MC, το Exium AM αποτελεί την επιφάνεια που στηρίζει την γεννήτρια κινητού πηνίου και παίζει τον ρόλο του interface μεταξύ αυτής και του σώματος της κεφαλής, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο.
Με βάση τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Nagra, η κεφαλή είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με αντίσταση 4Ω και 6Ω, οι οποίες διαφέρουν ως προς την ευαισθησία, με τις σχετικές τιμές να είναι 0.30mV και 0.45mV αντιστοίχως για ταχύτητα 5cm/s. Και στα δύο μοντέλα χρησιμοποιείται γεννήτρια με περιέλιξη από άργυρο πολύ υψηλής καθαρότητας, σε δύο στρώσεις (σε αντίθεση με την πεπατημένη, που απαιτεί μόνο μια στρώση).
Το στέλεχος της κεφαλής είναι κατασκευασμένο από ρουμπίνι με το τελικό κομμάτι, αυτό που περιλαμβάνει τα πηνία, να είναι από τιτάνιο, το οποίο είναι επικαλυμμένο με άνθρακα DLC (Diamond-Like Carbon). Η δομή αυτή, αναφέρει η Nagra, ελαχιστοποιεί τους συντονισμούς που δημιουργούνται στην περιοχή.
Η ακίδα παράγεται στην Ελβετία και έχει προφίλ Fritz Gyger S (από τον γνωστό ωρολογοποιό ο οποίος το χρησιμοποίησε πρώτος) και οι ακροδέκτες για την σύνδεση της κεφαλής αποτελούν μια ομαλή συνέχεια του αγωγού των πηνίων, ελαχιστοποιώντας, κατά το δυνατόν, την αυτεπαγωγή.

info: Melody Club, τηλ.: 210-6813.773, https://melodyclub.gr/, https://www.nagraaudio.com/