Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/02/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα σειρά ενισχυτών με Nuvistors από την Musical Fidelity.

Νέα σειρά ενισχυτών με Nuvistors από την Musical Fidelity.
2023/01/18, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής βασίστηκε στο κύκλωμα Nu-Vista 800 και παρουσίασε μια νέα σειρά συσκευών. Η πιο “βαριά” από αυτές, είναι ο τελικός ενισχυτής PAS, μια υβριδική σχεδίαση υψηλής ισχύος με εξωτερικό τροφοδοτικό.
Η Musical Fidelity έχει δέσει το όνομά της με τις λυχνίες Nuvistor, μια οικογένεια λυχνιών για ειδικές αποστολές που απαιτούν μικρές διαστάσεις, μεγάλη αντοχή σε θέματα μικροφωνισμού και χαμηλό θόρυβο. Στο audio, τα Nuvistors έχουν χρησιμοποιηθεί σε συσκευές για χρήση σε περιβάλλον στούντιο, όπως ήταν το μαγνητόφωνο Ampex MR-70 και κάποια μικρόφωνα της AKG και της Neumann.
Στην περίπτωση του PAS, τα Nuvistors χρησιμοποιούνται σε ένα fully balanced κύκλωμα, υλοποιημένο με οκτώ 6S 51N, το οποίο παίζει τον ρόλο του απομονωτή/προενισχυτή. Το στάδιο ισχύος του τελικού είναι ημιαγωγικό, σε τάξη ΑΒ και αποδίδει 2x300W/8Ω και 2x500W/4Ω, με δυνατότητα οδήγησης φορτίων 2Ω και στιγμιαία ισχύ 2x1000W/2Ω. Είναι βασισμένο στον διάσημο Titan της εταιρίας και χρησιμοποιεί πέντε ζεύγη ημιαγωγών ισχύος ανά κανάλι. Υπάρχει τοπικό τροφοδοτικό (με αποπνικτικά πηνία) που συμπληρώνεται από ένα εξωτερικό τροφοδοτικό το οποίο φιλοξενεί τους μετασχηματιστές και τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Οι δυνατότητες σύνδεσης περιλαμβάνουν single ended και balanced εισόδους.
Το σασί είναι “βαρύ” όπως θα περίμενε κάποιος από την MF, ώστε να εξασφαλίζεται η ακαμψία και η θωράκιση από τους εξωτερικούς θορύβους και υπάρχει η επιλογή της πρόσοψης με ή χωρίς VU-μετρα.

info: The Maestros by Εxclusive Audio, τηλ.: 210-671.0851, https://www.exclusiveaudio.gr/, https://www.musicalfidelity.com/