Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/10/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


M3x: Προσιτός DAC από την Musical Fidelity.

M3x: Προσιτός DAC από την Musical Fidelity.
2023/06/27, [δ.τ.]

Ένα χρόνο περίπου μετά την παρουσίαση του κορυφαίου μετατροπέα d/a Μ6x, η Musical Fidelity παρουσίασε, στις αρχές του καλοκαιριού, μια μικρότερη και περισσότερο οικονομική εκδοχή του, τον M3x.
Η νέα συσκευή χρησιμοποιεί σασί πλήρους πλάτους (430mm) με πολύ καλά χαρακτηριστικά ακαμψίας και προσεγμένο φινίρισμα, μια επιλογή η οποία, κατά την εταιρία, εξασφαλίζει καλή απομόνωση από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.
Σε ό,τι αφορά το κύκλωμα, αυτό είναι χτισμένο γύρω από τσιπ d/a της Burr Brown (PCM1795), το οποίο οδηγείται από sample rate converter (SRC4392). Το ψηφιακό μέρος του μετατροπέα πραγματοποιεί upsampling στα 24/192 σε όλα τα σήματα και το αναλογικό στάδιο είναι διπλό, single ended και balanced, με διαφορετικά κυκλώματα για κάθε έξοδο.
Η Musical Fidelity έχει φροντίσει τα αναλογικά μέρη να ακολουθούν τους κλασικούς κανόνες του καλού ήχου, όντας γρήγορα, με υψηλό slew rate και εύρος και με μεγάλες δυνατότητες για στάθμη εξόδου.
Φροντισμένο είναι επίσης και το τροφοδοτικό της συσκευής, το οποίο είναι γραμμικό, βασίζεται σε custom μετασχηματιστή, βελτιστοποιημένο για πολύ χαμηλό θόρυβο και περιλαμβάνει φίλτρα θορύβου και παρεμβολών καθώς και φίλτρο DC στην είσοδο.
Οι δυνατότητες σύνδεσης του M3x περιλαμβάνουν τέσσερις συμβατικές εισόδους, δύο ομοαξονικές και δύο οπτικές, θύρα USB, για streaming μέχρι 32/196 και DSD256 (DoP και native). Οι δυο αναλογικές έξοδοι είναι διαθέσιμες σε fixed και variable mode με τις fixed να είναι στα 2Vrms/4Vrms (0dBFS, single ended και balanced αντιστοίχως).

info: The Maestros by Εxclusive Audio, τηλ.: 210-671.0851, https://www.exclusiveaudio.gr/, https://www.musicalfidelity.com/