Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/10/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


505: Νέος προενισχυτής phono από την Moonriver.

505: Νέος προενισχυτής phono από την Moonriver.
2023/10/12, [δ.τ.]

Με στόχο τον απαιτητικό ακροατή βινυλίων, ο νέος προενισχυτής είναι μια υβριδική σχεδίαση με παθητική αποέμφαση, ελεγχόμενη από μικροελεγκτή και προσφέρει μεγάλο αριθμό εισόδων και πλήρες πακέτο ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η ανάπτυξη του 505 απαίτησε περισσότερο από δύο χρόνια και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες (από πλευράς αισθητικής) αλλά και μια πλήρης, από όλες τις απόψεις συσκευή, που διαθέτει τέσσερις εισόδους, οι οποίες υποστηρίζουν κεφαλές MM και MC, διαθέτει καμπύλη αποέμφασης για δίσκους 78 στροφών και όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την προσαρμογή της κάθε κεφαλής. Ο έλεγχος της συσκευής γίνεται από μικροελεγκτή, κάτι που σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν σε πραγματικό χρόνο, αθόρυβα και να αποθηκευτούν ξεχωριστά για κάθε είσοδο.
Στις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται 12 ρυθμίσεις κέρδους (έξι για κεφαλές MM και έξι για κεφαλές MC), πέντε ρυθμίσεις χωρητικότητας, για κεφαλές MM, πέντε ρυθμίσεις φορτίου για κεφαλές MC (με μια από αυτές να μπορεί να επιλεγεί από τον χρήστη), τρεις ρυθμίσεις φορτίο για κεφαλές MM, καθώς και δυνατότητα αποέμφασης RIAA, Decca και Columbia για χαράξεις 78 στροφών.
Το κύκλωμα του 505 είναι υβριδικό, υπό την έννοια ότι χρησιμοποιεί τόσο τελεστικούς ενισχυτές σε μορφή ολοκληρωμένου όσο και στάδια με διακριτούς ημιαγωγούς. Το τυπωμένο κύκλωμα είναι βελτιστοποιημένο με βάση την απομόνωση των θορύβων, την ελαχιστοποίηση των εξαρτημάτων στο δρόμο του σήματος και την ελαχιστοποίηση της ίδιας της διαδρομής του σήματος. Χρησιμοποιείται διπλή θωράκιση (στον μετασχηματιστή και στα κυκλώματα) οπότε αποφεύγεται η ανάγκη χρήσης εξωτερικού τροφοδοτικού.
Η αποέμφαση γίνεται με παθητικό κύκλωμα μεταξύ δύο σταδίων, μια προσέγγιση η οποία, κατά την εταιρία, είναι η βέλτιστη. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο σημείο αυτό είναι κορυφαίας ποιότητας, πολύ χαμηλών ανοχών.

info: Κοσμάς Ηλίας & ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, https://www.kosmasaudiovideo.gr/, https://moonriveraudio.com/