Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/02/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το πρώτο ηχείο τη MoFi.

Το πρώτο ηχείο τη MoFi.
2022/11/14, [εταιρικό website]

Η Mobile Fidelity ασχολείται με τις συσκευές ήχου εδώ και κάποια χρόνια. Το πρώτο της ηχείο ήταν κάτι που το περιμέναμε, αργά ή γρήγορα και το SourcePoint 10 είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, με την υπογραφή του Andrew Jones, o οποίος έφυγε από την Elac, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει καμία πρόθεση να... κάτσει φρόνιμος.
Το θεμέλιο του ηχείου της MoFi είναι το ομοαξονικό μεγάφωνο που χρησιμοποιεί, μια σχεδίαση που ανέπτυξε ο Jones δουλεύοντας πάνω από ένα χρόνο επάνω στην ιδέα του. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει δεν είναι άμεσα ορατό, καθώς αφορά το μαγνητικό του σύστημα, το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δημιουργεί ένα τελείως συμμετρικό μαγνητικό πεδίο. Αυτό, ο Jones το ονομάζει Twin-Drive και αναφέρει ότι εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση ενδοδιαμόρφωσης, ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει σημαντικά ηχητικά πλεονεκτήματα, όπως δηλώνει ο ίδιος.
Η μονάδα χρησιμοποιεί έναν κώνο από χαρτοπολτό, με διάμετρο 10 ιντσών για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων και ένα τουίτερ μαλακού θόλου ένα τουίτερ 1,25 ίντσας με πηνίο φωνής μεγάλης διαμέτρου. Το τουίτερ μπορεί να κατέβει πολύ χαμηλά (1,6kHz) και ξεπερνά τα 30kHz, αναφέρει η εταιρία.
Η κατασκευή της καμπίνας γίνεται από MDF μεγάλου πάχους (25 χιλιοστά) και η μπάφλα είναι πρισματική με πάχος 50 χιλιοστών. Το φινίρισμα γίνεται από φυσικό ξύλο για την καμπίνα και σε μαύρο ματ χρώμα για την μπάφλα.
Το SourcePoint 10 είναι ευαίσθητα, στα 91dBSPL και όντας εύκολο ως φορτίο, με ελάχιστο μέτρο αντίστασης τα 6.4Ω, είναι φιλικό ακόμη και σε μικρούς ενισχυτές (η MoFi αναφέρει ότι αρκούν 30W).

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, https://www.sonus-hifi.gr/, https://www.mofielectronics.com/