Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/07/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Cue-100: Ηχείο από την Lyngdorf.

Cue-100: Ηχείο από την Lyngdorf.
2023/01/31, [δ.τ.]

Το Cue-100 είναι το πρώτο ηχείο που συνδυάζει τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό των Δανών με τα μεγάφωνα από αλουμίνιο της Purifi. Το πακέτο συμπληρώνουν τα προσεγμένα, σατινέ, φινιρίσματα, τα τελειώματα από φυσική δρυ καθώς και τα υφασμάτινα προστατευτικά της Gabriel.
Ανακοινώθηκαν στην αρχή της χρονιάς και είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά στο Μόναχο. Τα Cue-100 προορίζονται για χρήση με τους ψηφιακούς ενισχυτές της Lyngdorf, αν και έχουμε την υποψία ότι θα λειτουργήσουν άψογα με πολλούς άλλους ενισχυτές, είτε αυτοί χρησιμοποιούν το RoomPerfect για να προσαρμοστούν στην ακουστική του χώρου, είτε όχι.
Τα μιντ/γούφερ που χρησιμοποιούνται είναι τη Purifi, σχεδιασμένα με στόχο την ελαχιστοποίηση της παραμόρφωσης. Το περισσότερο εμφανώς χαρακτηριστικό τους είναι η ιδιαίτερη διαμόρφωση της ανάρτησης τους, η οποία βασίζεται σε μια τεχνολογία την οποία η Lyngdorf ονομάζει Neutral Surround Geometry. Το τουίτερ είναι η έκδοση του κλασικού AMT, όπως την αντιλαμβάνονται οι Δανοί.
Ως “κερασάκι στην τούρτα” μπορούμε να θεωρήσουμε την επιλογή της Lyngdorf να προσφέρει -προαιρετικά- προστατευτικά με υφάσματα της Gabriel, μιας από τις πιο γνωστές υφαντουργίες της Δανίας, από το 1851. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε χρωμάτων, γκρι, μαύρο, Petrol Blue, Dusty Green, και κόκκινο. Τα υφάσματα είναι πιστοποιημένα κατά OEKO-TEX Standard 100, μια προδιαγραφή η οποία εξασφαλίζει την απουσία βλαπτικών ουσιών στο ύφασμα.