Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/11/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


PD-191A: Το κορυφαίο πλατό της Lux.

PD-191A: Το κορυφαίο πλατό της Lux.
2023/04/30, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκε στις αρχές της περασμένης χρονιάς, αλλά είχαμε την ευκαιρία να το δούμε και στο φετινό Black Box. Ο λόγος για το κορυφαίο αναλογικό σύστημα της Luxman, PD-191A.
Το πλατό συνοδεύεται από τον νέο βραχίονα της εταιρίας και νέο σύστημα κίνησης και ελέγχου, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και δεύτερο βραχίονα με ενεργό μήκος μέχρι 12 ίντσες, αν χρησιμοποιηθεί μια ειδική προέκταση. Ο βραχίονας της Luxman χρησιμοποιεί την γνωστή έδραση της εταιρίας (knife-edge) μια σχεδίαση την οποία μπορεί κάποιος να φανταστεί ως ανάπτυγμα μιας μονοσημειακής έδρασης (unipivot) από σημείο σε ευθεία (μια ακμή η οποία ενθυλακώνεται σε μια εγκοπή με προφίλ “V”) , είναι στατικά ζυγισμένος και μπορεί να ρυθμιστεί ως προς το ύψος.
Η οδήγηση γίνεται μέσω ιμάντα, στην περιφέρεια του αλουμινένιου πλατό (βάρους 5.2kg) και ο κινητήρας είναι άψηκτρος DC, οδηγούμενος από μια διάταξη τροφοδοσίας/ελέγχου των στροφών η οποία βασίζεται σε ένα πολύ σταθερό κύκλωμα χρονισμού, όπως αναφέρει η Lux.
Με βάση τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου, το έδρανο του πλατό κατασκευάζεται από PEEK (συνθετικό υλικό, Polyether Ether Ketone) για τα αξονικά φορτία και από ορείχαλκο για τα εγκάρσια, επιλογή που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλό wow & flutter.
Η πλίνθος περιλαμβάνει μια πλάκα από μασίφ αλουμίνιο, 15 χιλιοστών, στο επάνω μέρος της συσκευής. Στην καταστολή των κραδασμών συμβάλλουν τα ελαστικά πόδια, τα οποία είναι ρυθμιζόμενα και το ματ που καλύπτει το πλατό.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, https://www.luxman.com/