Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/02/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


NEO Stream: Το dedicated streamer της iFi.

NEO Stream: Το dedicated streamer της iFi.
2022/09/26, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκε προς το τέλος του 2022 και ήταν η δεύτερη συσκευή στη σειρά NEO της iFi. Μιλάμε για το NEO Stream, μια συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για όσους θέλουν να προσθέσουν στο σύστημά τους δυνατότητα streaming υψηλού επιπέδου με λογική τιμή.
Η σειρά NEO είναι η μεσαία σειρά συσκευών της iFi για οικιακή χρήση και τοποθετείται μεταξύ των σειρών ZEN και Pro. Το Stream χρησιμοποιεί το σασί που παρουσίασε η εταιρία με τον DAC/Ενισχυτή ακουστικών NEO iDSD και μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα, για μεγαλύτερη οικονομία χώρου. Η συσκευή βασίζεται, με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, σε κυκλώματα που χρησιμοποιούνται και σε άλλα προϊόντα της, με την συνολική αρχιτεκτονική, πάντως, να είναι ξεχωριστή, και “διαφορετική από ό,τι άλλο υπάρχει στην αγορά”.
Το κέντρο του NEO Stream είναι η αρχιτεκτονική streaming που έχει αναπτύξει η ίδια η iFi. Πρόκειται για ένα ανοιχτό σύστημα, βασισμένο σε Linux και σε τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο ZEN Stream to 2021, αλλά έχει βελτιωθεί έκτοτε.
Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο, συμβατικά, μέσω Ethernet/RJ45 και ασύρματα μέσω Wi-Fi, αλλά η iFi κάνει την έκπληξη (ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής) και έχει προσθέσει, επίσης, σύνδεση Ethernet/M12 (βιομηχανικών προδιαγραφών Ethernet) καθώς επίσης και μια οπτική γραμμή, η οποία χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με έναν οπτοζεύκτη/απομονωτή (Optibox), ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης γαλβανική απομόνωση από την οικιακή δικτυακή υποδομή.
Σε ό,τι αφορά την συνδεσιμότητα, υπάρχει πλήρες πακέτο συμβατικών ψηφιακών εξόδων (ομοαξονική, οπτική και AES/EBU) καθώς αναλογικών εξόδων, single ended (RCA) και balanced (TRRRS, 4.4mm). Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του, ακόμη, ψηφιακή έξοδο I2S (σε φορμά HDMI) καθώς και δύο θύρες USB-A για σύνδεση εξωτερικών μέσω αποθήκευσης.
Το NEO Stream υποστηρίζει DLNA/UPnP Tidal και Spotify Connect και οι αναλύσεις φθάνουν τα 32/768 και DXD (2x) για διαμορφώσεις PCM και DSD512 για διαμορφώσεις DSD, από όλες τις εισόδους (δικτύου, USB και Wi-Fi).

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://ifi-audio.com/