Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/06/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Συνεργασία iFi/Singularity για IEM βασισμένα σε MEMS.

Συνεργασία iFi/Singularity για IEM βασισμένα σε MEMS.
2023/01/04, [δ.τ.]

Η τεχνολογία MEMS φαίνεται ότι αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στην κατασκευή IEM υψηλών απαιτήσεων. Με την xMEMS να παρουσιάζει την τελευταία γενιά οδηγών για ακουστικά, η iFi και η Singularity Audio ανακοίνωσαν μια συνεργασία ώστε να δούμε προϊόντα στην αγορά.
H τεχνολογία MEMS αφορά στην κατασκευή μεικτών/υβριδικών συστημάτων τα οποία συνδυάζουν ένα μηχανικό μέρος (με κινούμενα μέρη) με τεχνολογία ημιαγωγών. Το όνομα προέρχεται από την φράση Micro Electro-Mechanical Systems. Φαίνεται ότι τα MEMS αποτελούν μια ενδιαφέρουσα λύση, έναντι των συμβατικών διαφραγμάτων, για την κατασκευή In-Ear-Monitors και προς την κατεύθυνση αυτή έχει εργαστεί -σε ερευνητικό/κατασκευαστικό επίπεδο μια εταιρία ονόματι xMEMS Labs. Πρόσφατα, παρουσίασαν ένα full range οδηγό (20Hz-40kHz) με την ονομασία Montara Plus. Το Montara Plus έχει πολύ μικρό όγκο, μόλις 64mm3 και μπορεί να αναπτύξει σοβαρές στάθμες (120dB/1kHz). Η εταιρία αναφέρει ότι είναι πολύ γρήγορο και η διαδικασία παραγωγής εξασφαλίζει μεγάλη ομοιότητα μεταξύ των μονάδων.
Η Singularity Audio ανακοίνωσε την παραγωγή του ΙΕΜ Oni του πρώτου της ακουστικού που θα βασιστεί σε οδηγούς MEMS, και για τον σκοπό αυτό θα βασιστεί στο Montara Plus, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κάψα από τιτάνιο. Τα πρώτα προϊόντα θα πρέπει να αναμένονται στην αγορά μέσα στο 2023.
Παράλληλα -και στα πλαίσια της ανακοινωμένης συνεργασίας- η γνωστή iFi θα παρουσιάσει τον DAC/Ενισχυτή ακουστικών Diablo X, ειδικά σχεδιασμένο για την οδήγηση ΙΕΜ με τεχνολογία MEMS όπως το Oni. O Diablo X είναι ένας βελτιστοποιημένος iDSD Diablo και βασίζεται σε λύση XMOS για την ψηφιακή επεξεργασία σήματος και δύο μετατροπείς d/a της Burr Brown, υποστηρίζοντας ροές μέχρι 768kHz (PCM) και DSD512 (DSD). Αναμένεται, και αυτός, μέσα στο 2023.