Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/06/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Viking: Νέο CD player από την Hegel!

Viking: Νέο CD player από την Hegel!
2023/06/21, [δ.τ.]

Πριν από μερικά χρόνια η Hegel χρειάστηκε να διακόψει την παραγωγή του CD Player Mohican επειδή δεν παράγονταν πλέον βασικά στοιχεία της κατασκευής του. Από τότε, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης εργαζόταν για έναν αντικαταστάτη που θα ήταν ακόμα καλύτερος. Το αποτέλεσμα είναι το Viking.
Με την πρώτη ματιά, το Viking μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά με την απλότητα έρχεται η τελειότητα, λέει η εταιρία. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, επειδή το Viking επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αναπαραγωγή των CDs (Red Book), μπορεί να φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα πιστότητας. Κάνοντας μόνο ένα πράγμα, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί και το Viking αποτελείται μόνο από εξαρτήματα υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτή τη χρήση, αναφέρει η Hegel.
Το Viking χρησιμοποιεί λέιζερ ανάγνωσης και μονάδα οδηγού δίσκου αποκλειστικά για CD players ώστε να εξασφαλίσει τη βέλτιστη ανάγνωση των δεδομένων. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο DAC που προσφέρει υψηλής ποιότητας μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό, με ελάχιστη παραμόρφωση, καθιστώντας δυνατή την ακρόαση όλων των αποχρώσεων και των μίκρο/μάκρο δυναμικών στη μουσική, δηλώνει η εταιρία.
Το Viking δεν κάνει upsampling ή οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία του σήματος (βασίζεται στο τσιπ AKM 4493SEQ, resampling/upsampling-free) διότι αφήνοντας το σήμα ως έχει στον ψηφιακό δίσκο εκμεταλλεύεται το ήδη εξαιρετικό DAC για να αποδίδει στο μέγιστο. Η μονάδα δίσκου και το DAC ελέγχονται άμεσα από το μοναδικό σύστημα συγχρονισμού μεταφοράς δεδομένων της Hegel, "Master", εξασφαλίζοντας τέλειο χρονισμό μεταξύ των δύο. Χρησιμοποιώντας έναν κρύσταλλο με πολύ χαμηλό θόρυβο φάσης και την τεχνολογία SoundEngine, το σχεδιασμένο από τη Hegel διακριτό ρολόι στο Viking ελαχιστοποιεί τον ψηφιακό θόρυβο, (jitter).
Το Viking διαθέτει οθόνη OLED που έχει επιλεγεί ειδικά για το χαμηλό της θόρυβο, ενώ το αναλογικό στάδιο έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτό το μοντέλο. Ενσωματώνει τόσο το αναλογικό φίλτρο διέλευσης χαμηλών της Hegel όσο και την τεχνολογία Line Driver που έχει αναπτύξει η εταιρία.
Η κομψή σχεδίαση του Viking ταιριάζει με τις κορυφαίες συσκευές P30A και H30A, ενώ ο αξιόπιστος μηχανισμός του δίσκου και η καλά σχεδιασμένη και στιβαρή κατασκευή σημαίνει ότι το player θα αντέξει για πολλά χρόνια.
Το player προσφέρει balanced (XLR) και single ended (RCA) αναλογικές εξόδους, ψηφιακή έξοδο BNC 75Ω και συνοδεύεται από το τηλεχειριστήριο RC8 -από μασίφ αλουμίνιο- της Hegel που μπορεί επίσης να ελέγξει όλες τις άλλες συσκευές της.

info: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, https://www.hegel.com/