Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/10/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Harman Kardon: 70 χρόνια ιστορίας.

Harman Kardon: 70 χρόνια ιστορίας.
2023/10/10, [δ.τ.]

Η Harman Kardon γιορτάζει με υπερηφάνεια την 70ή επέτειο της, έχοντας πίσω της μια πλούσια ιστορία, η οποία έχει καταστήσει το όνομά της ένα από τα σημαντικότερα στον χώρο του ήχου και της υψηλής πιστότητας. Με την ευκαιρία, έδωσε στην δημοσιότητα έναν μικρό απολογισμό.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, η ιστορία της Harman Kardon ξεκίνησε το 1953, όταν ο Dr. Sidney Harman και ο Bernard Kardon ίδρυσαν τη δική τους εταιρεία με βάση το κοινό τους πάθος για τη μουσική και τις τέχνες, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας εντελώς νέας βιομηχανίας ήχου υψηλής πιστότητας. Το πρώτο τους προϊόν, το Harman Kardon Festival D1000, ήταν ο πρώτος AM/FM compact Hi-Fi δέκτης στον κόσμο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο καταναλωτής είχε την δυνατότητα, στο σαλόνι του, να απολαμβάνει τις διάσημες ορχήστρες της εποχής. Ο μοναδικός συνδυασμός πρωτοποριακής τεχνολογίας και compact σχεδιασμού έκανε το Harman Kardon Festival D1000 άμεση επιτυχία, θέτοντας τις βάσεις για αυτό που θα μετατρεπόταν σε κληρονομιά, στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας, γνωστών για την υψηλή απόδοση, την ευκολία χρήσης και τον κομψό industrial σχεδιασμό τους.
Το 1958, άλλη μια σημαντική ανακάλυψη επιτεύχθηκε με την παρουσίαση του πρώτου στερεοφωνικού δέκτη, του Festival TA230. Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα ο Harman Kardon Citation II, ο πρώτος ενισχυτής λυχνίας με μεγάλο εύρος ζώνης στον κόσμο. Το 1970, παρουσιάστηκε το CAD5, το οποίο ήταν το πρώτο κασετόφωνο Hi-Fi στον κόσμο, με δυνατότητα μείωσης θορύβου Dolby.
Το 1992, η μάρκα Harman Kardon έκανε το ντεμπούτο της με το σύστημα ήχου αυτοκινήτου στο Land Rover Range Rover, θέτοντας τα θεμέλια για μια πλούσια ιστορία συνεργασίας με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι BMW, Mini, Subaru, Volvo, Polestar, VW, Renault, συνεργασίες που συνεχίζονται με τεράστια επιτυχία, μέχρι και σήμερα.
Η Harman Kardon συνεχίζει να παρουσιάζει πρωτοποριακά προϊόντα που απογειώνουν περαιτέρω την εμπειρία ακρόασης, καθώς συνεχίζει να επηρεάζει τη μορφή του ήχου. Οι μηχανικοί ακουστικής της Harman Kardon αξιοποιούν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, όπως η μείωση του θορύβου, ο ήχος surround και ο έλεγχος φωνής, ενώ δίνουν σχολαστική προσοχή στη σχεδιαστική λεπτομέρεια, κερδίζοντας στην πορεία εκατοντάδες βραβεία σχεδιασμού και τεχνολογίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα βραβείο iF Design Award για τους δέκτες ψηφιακής διαδρομής και ένα βραβείο Industrial Design Excellence Gold Award για τα SoundSticks, καρπό μιας εξαιρετικής συνεργασίας με τον σχεδιαστή του iMac, Jonathan Ive.
Σήμερα, η Harman Kardon κοιτάζει περήφανα πίσω σε επτά δεκαετίες πρωτοπορίας τόσο στον ήχο όσο και στον σχεδιασμό, με γνώμονα το ειλικρινές πάθος για τη μουσική.