Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/01/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


PH-5: Νέος προενισχυτής phono από την Gold Note.



PH-5: Νέος προενισχυτής phono από την Gold Note.
2022/11/10, [δ.τ.]

Βασισμένος στην εμπειρία της εταιρίας από τους PH-10 και PH-1000, το μικρότερο και νεότερο μοντέλο των Ιταλών απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια περισσότερο οικονομική λύση, χωρίς να θυσιάζει πολλές από τις δυνατότητες των μεγαλύτερων μοντέλων.
Ο νέος προενισχυτής διαθέτει μόνο μια είσοδο (single ended, RCA) αλλά μπορεί να εφαρμόσει τέσσερις διαφορετικές καμπύλες αποέμφασης (RIAA, Decca, London/America Columbia, με δυνατότητα επιλογής ρύθμισης Enhanced) και διαθέτει δυνατότητες ρύθμισης του φορτίου που βλέπει η κεφαλή (η οποία μπορεί να είναι κινητού πηνίου ή κινητού μαγνήτη) καθώς επίσης και του κέρδους.
Ο PH-5 είναι το πρώτο προϊόν της εταιρίας το οποίο βασίζεται σε οθόνη αφής σε ό,τι αφορά το user interface και όλες οι ρυθμίσεις που προσφέρει μπορούν να γίνουν on-the-fly. Η Gold Note χρησιμοποιεί ένα κύκλωμα από διακριτούς ημιαγωγούς στο κομμάτι της ενίσχυσης και της αποέμφασης, με διαδρομές βελτιστοποιημένες ως προς το μήκος και δρομολόγηση του σήματος μέσω υψηλής ποιότητα ηλεκτρονόμων.
Οι τέσσερις καμπύλες αποέμφασης που προσφέρονται μπορούν να εφαρμοστούν και σε Enhanced Mode, μια δυνατότητα βασισμένη σε μια τεχνική που παίρνει ως έμπνευση την αντίστοιχη του Georg Neumann (του κατασκευαστή των ομώνυμων μηχανών χάραξης). Αποτέλεσμα αυτού είναι η απόκριση συχνότητας να φτάνει τα 50kHz βελτιώνοντας, όπως αναφέρει η εταιρία, την εικόνα, τα δυναμικά και την ανάλυση.
Ο PH-5 μπορεί να συνοδευτεί και από ένα εξωτερικό, ειδικά σχεδιασμένο, τροφοδοτικό.

info: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, https://www.nexusacoustics.com/, https://www.goldnote.it/