Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/06/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Q11: Νέος φορητός DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την FiiO.

Q11: Νέος φορητός DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την FiiO.
2023/03/05, [δ.τ.]

Για να αντιμετωπίσει τα γνωστά προβλήματα ακρόασης από smartphones (κακής ποιότητας ή και καθόλου έξοδος ακουστικών και μείωση της αυτονομίας) η FiiO παρουσίασε τον Q11, έναν νέο φορητό DAC/Ενισχυτή ακουστικών.
Η νέα συσκευή βασίζεται σε έναν εξειδικευμένο, για φορητές εφαρμογές, DAC της Cirrus Logic (CS43198), αναλογικό στάδιο με διπλούς τελεστικούς ενισχυτές και τροφοδοτικό χαμηλού θορύβου, αναφέρει η εταιρία. Ο DAC υποστηρίζει ροές μέχρι 32/384 (PCM) και DSD256. Το κομμάτι του ενισχυτή ακουστικών αποδίδει 650mW μέσω της balanced εξόδου.
Ο χειρισμός του Q11 μπορεί να γίνει μέσω τις εφαρμογής της FiiO (FiiO Control) και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ψηφιακά φίλτρα. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται από ρυθμιστικό που βρίσκεται επάνω στην συσκευή και χρησιμοποιείται, επίσης, ως On/Off.
Η έξοδος της συσκευής είναι διαθέσιμη σε single ended και balanced μορφή, με βύσματα 3.5mm και 4.4mm. Η τροφοδοσία της βασίζεται σε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, με χωρητικότητα 2600mAh, η οποία δίνει αυτονομία που μπορεί να φτάσει τις 13 ώρες.