Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/05/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Varro: Νέα κορυφαία σειρά υπογούφερ από την Elac.

Varro: Νέα κορυφαία σειρά υπογούφερ από την Elac.
2023/02/16, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε πριν από λίγο καιρό την σειρά Varro, η οποία αποτελεί την κορυφαία του πρόταση στον χώρο της αναπαραγωγής πολύ χαμηλών συχνοτήτων. Η σειρά χωρίζεται σε τρεις επιμέρους ομάδες, την Premium, την Reference και την Dual Reference, ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλων των χρηστών.
Όλα τα υπογούφερ της σειράς Varro βασίζονται σε τελικούς ενισχυτές BASH (Bridged Amplifier Switching Hybrid), μια τοπολογία η οποία περιλαμβάνει γραμμικό στάδιο ισχύος τάξης ΑΒ, το οποίο τροφοδοτείται από έναν δεύτερο ενισχυτή τάξης D (στην ουσία ένα διακοπτικό τροφοδοτικό του οποίου η ισχύς μεταβάλλεται ανάλογα με το σήμα και τις ανάγκες του σταδίου ισχύος).
Οι καμπίνες χρησιμοποιούν MDF με εσωτερικές ενισχύσεις για μεγάλη ακαμψία, με πάχος που ξεκινά από τα 30 χιλιοστά στην σειρά Premium και φτάνει στα 36 χιλιοστά στην σειρά Dual Reference.
Τα γούφερ είναι custom για την συγκεκριμένη εφαρμογή, με μεγάλα πηνία φωνής, δύο ιντσών στην σειρά Premium και δυόμιση ιντσών στις δύο άλλες σειρές και υποστηρίζονται από έναν ψηφιακό επεξεργαστή 28-bit με δυνατότητες που ελέγχονται από την ειδική εφαρμογή Sub Control της Elac, η οποία είναι συμβατή με συσκευές Android και iOS. Ο επεξεργαστής υποστηρίζει την λειτουργία Auto Room EQ, και σε συνδυασμό με το μικρόφωνο του τηλεφώνου ή της ταμπλέτας αντισταθμίζει την ακουστική του χώρου στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, https://www.elac.com/