Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/05/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο Mark Levinson επιστρέφει με την Maria.

Ο Mark Levinson επιστρέφει με την Maria.
2023/02/21, [δ.τ.]

H εταιρία Daniel Hertz του Levinson απασχολεί αραιά και που την επικαιρότητα από το 2007 και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε σε αυτήν. Ωστόσο, για το 2023, ο επιδραστικός αυτός τύπος μας έχει μια νέα έκπληξη που λέγεται... Maria.
Η εταιρία είναι ιδιαιτέρως φειδωλή σε πραγματικά στοιχεία αλλά επικεντρώνεται στην χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου, από τον Levinsnon, ολοκληρωμένου κυκλώματος, το οποίο ονομάζεται Mighty Cat και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, από την μετατροπή d/a, μέχρι την επεξεργασία σήματος για ενεργά κροσόβερ και ενισχυτή ακουστικών, ενώ μπορεί να διαχειριστεί ψηφιακά και αναλογικά σήματα και ταυτόχρονα είναι πλήρως ελεγχόμενο από τον σχεδιαστή του συστήματος (κάποιες δυνατότητες θα μεταφέρονται και στον χρήστη, όπως η απόκριση συχνότητας του ενισχυτή ακουστικών και πιθανώς θα υπάρχει δυνατότητα fine tuning των φίλτρων).
Το στάδιο ισχύος που ακολουθεί το Mighty Cat είναι τάξης D, με ισχύ 1600W συνολικά (στην ισχυρότερη εκδοχή του) και με τέσσερα συνολικά κανάλια μπορεί να διαμορφωθεί είτε ως δικάναλο είτε ως τετρακάναλο για διενισχυόμενα συστήματα (με ενεργό κροσόβερ). Το σύστημα διαθέτει δικό του αλγόριθμο upsampling τον οποίο η εταιρία ονομάζει C-Wave, ενώ κάνουμε ότι δεν διαβάσαμε το κείμενο περί “τεμαχισμένου ψηφιακού σήματος” και “συνεχούς αναλογικού σήματος”, ελπίζοντας ότι δεν το έγραψε ο ίδιος ο Levinson...
Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμα τρία μοντέλα Maria, το Maria 800 (4x200/400W ανά κανάλι, σε φορτία 8/4Ω), το Maria 200 (2x200/400 ανά κανάλι, σε φορτία 8/4Ω) και το Maria 50 (2x 150/300W ανά κανάλι σε φορτία 8/4Ω).