Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/09/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο, επετειακό φινίρισμα για το Nautilus.

Νέο, επετειακό φινίρισμα για το Nautilus.
2023/05/12, [δ.τ.]

Μιλάμε, φυσικά για το Nautilus της Bowers & Wilkins, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά και επιδραστικά ηχεία που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, το οποίο έκλεισε, εφέτος, τα τριάντα του χρόνια. Το χρώμα του είναι το Abalone Pearl, το χρώμα του εσωτερικού του πραγματικού, κεφαλόποδου Ναυτίλος από τον οποίο προέρχεται και η ονομασία του.
Το Nautilus είναι το πνευματικό παιδί του σχεδιαστή Laurence Dickie και το κύκνειο άσμα του ίδιου του John Bowers και βασίστηκε στην ιδέα κατασκευής ενός ηχείου που “δεν θα ακουγόταν σαν ηχείο”, όπως αναφέρει η εταιρία. Η ανάπτυξή του διήρκεσε πέντε χρόνια και ήταν η πρακτική εφαρμογή της ιδέας ενός αυλού με διατομή εκθετικά μειούμενη, ώστε να απορροφά την οπίσθια ακτινοβολία του μεγαφώνου. Ο αυλός του γούφερ είχε, κατ' ανάγκην, μεγάλο μήκος και αναδιπλώθηκε με τρόπο ώστε το τελικό αποτέλεσμα θύμιζε Ναυτίλο.
Φυσικά, η ανάπτυξη του Nautilus είχε αξία πέραν αυτής της δημιουργίας ενός πανάκριβου και, εν πολλοίς, συλλεκτικού ηχείου, καθώς οι τεχνογνωσία που απέκτησε η B&W κατέβηκε σε πολλά από τα μοντέλα της, τόσο στην σειρά 800, όσο και σε σειρές χαμηλότερου κόστους.
Για όποιον ενδιαφέρεται, το Nautilus είναι διαθέσιμο και σε στάνταρντ χρώματα, μπλε μεταλλικό, ασημί και μαύρο.

info: Audio Group Greece, τηλ.: 210-672.1200, https://audiogroup.com.gr/, https://www.bowerswilkins.com/