Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/11/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Radia: Νέα σειρά συσκευών από την Arcam.

Radia: Νέα σειρά συσκευών από την Arcam.
2023/10/31, [δ.τ.]

Με τρεις ολοκληρωμένους ενισχυτές, ένα CD Player και ένα streamer, η νέα σειρά συσκευών της Arcam επιχειρεί μια ριζική αλλαγή σε θέματα αισθητικής και εργονομίας και απευθύνεται τόσο στους παραδοσιακούς φίλους της εταιρίας, όσο και στους νεοεισερχόμενους στον χώρο. Προς το παρόν, η νέα σειρά περιλαμβάνει τους ολοκληρωμένους ενισχυτές A5, A15 και A25, το player CD5 και το streamer ST5.
Το πρώτο πράγμα που μπορεί κάποιος να δει στην νέα σειρά είναι η εντελώς νέα αισθητική της. Η Radia, σύμφωνα με την Arcam, είναι η πρώτη ομάδα συσκευών της εταιρίας που χρησιμοποιεί τον νέο βιομηχανικό σχεδιασμό στα σασί, μια επιλογή που σηματοδοτεί, όπως αναφέρεται και μια ανάλογη ανανέωση σε θέματα μάρκετινγκ. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο σε σκούρο χρώμα με κίτρινες λεπτομέρειες και στιλπνό φινίρισμα και διαθέτουν οθόνες για το user interface και περιστρεφόμενους κωδικοποιητές με αδρή επιφάνεια ώστε να αποφεύγονται τα ίχνη των δακτύλων από τον χειρισμό. Οι οπές αερισμού στο επάνω μέρος είναι κρυφές.
Σε πιο τεχνικά θέματα, τώρα, όλοι οι ενισχυτές υποστηρίζουν ad-hoc streaming μέσω Bluetooth aptX, διαθέτουν ψηφιακές εισόδους καθώς και προενισχυτή phono (MM). Οι διαφορές τους εντοπίζονται στην ισχύ η οποία ξεκινά από τα 2x50W για τον A5 και φτάνει στα 2x100W για τον Α15 και τον A25, το είδος του σταδίου εξόδου (AB στους Α5 και Α15 και τάξη G για τον A25) καθώς και το τσιπ μετατροπής d/a (ESS ES9018 στους A5/A15 και ES9280AQ στον A25). Όλοι οι ενισχυτές διαθέτουν οθόνη OLED και θύρα USB-C.
Το streamer ST5 υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες διαδικτυακού streaming, είναι συμβατό με Roon και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον Chromecast και AirPlay2. Το CD5 είναι συμβατό με δίσκους CD, CD-R/RW, υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων από αποθηκευτικά μέσα USB και τα κλασικά φορμά WAV, FLAC και MP3. Και οι δύο ψηφιακές συσκευές της σειράς Radia βασίζονται στο τσιπ ES9018 της ESS.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, https://aaav.gr/, https://www.arcam.co.uk/