Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/11/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μια Βικτρόλα συμβατή με Sonos; Ω καιροί, ω ήθη!

Μια Βικτρόλα συμβατή με Sonos; Ω καιροί, ω ήθη!
2022/09/22, [δ.τ.]

Εντάξει. Το ομολογούμε. Η Victrola, ως brand name είναι ένα μαγαζί με μεγάλη ιστορία, με έτος ίδρυσης το 1906 και σε κάποια φάση, η Βικτρόλα, ή οι Βικτρόλες, ήταν συνώνυμο αυτού που σήμερα ονομάζουμε “πικάπ”. Τι άλλο θέλετε, δηλαδή, για να πάρετε στα σοβαρά την νέα σειρά πλατό Victrola Stream;
Στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που εκπλήσσει. Η σειρά πλατό της εταιρίας είναι εκτεταμένη, με έμφαση στις vintage σχεδιάσεις αλλά δεν λείπουν και προτάσεις με περισσότερο main-stream λογική, όπως το Τ1. Με δεδομένη την εξάπλωση της ιδέας του streaming, μια αναλογική συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης σε ένα σύστημα που διαχειρίζεται streams δεν είναι παράδοξη.
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η σειρά Victrola Stream θα περιλαμβάνει συσκευές οι οποίες θα είναι συμβατές με το οικοσύστημα της Sonos. Η σύνδεση με το Sonos γίνεται με την βοήθεια της εφαρμογής Stream app της εταιρίας και ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει την στάθμη του σήματος από τους δίσκους του αυτόνομα μέσω της εφαρμογής χειρισμού ή μέσω του φωτιζόμενου ρυθμιστικού που υπάρχει στις συσκευές.
Οι πληροφορίες που δίνει η εταιρία για το μεγάλο μοντέλο της σειράς, το οποίο ονομάζεται Stream Carbon, αναφέρουν πλίνθο με κατασκευή που προσφέρει χαμηλούς συντονισμούς, βραχίονα με στέλεχος από ανθρακονήματα και την -κλασική πλέον- Ortofon 2M Red.