Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/05/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος τελικός μονομπλόκ από την Schiit.

Νέος τελικός μονομπλόκ από την Schiit.
2022/03/30, [δ.τ.]

Η Schiit Audio παρουσίασε τον Tyr, έναν μονομπλόκ τελικό ενισχυτή ο οποίος τοποθετείται στην κορυφή της αντίστοιχης σειράς, βασίζεται σε τροφοδοτικό με τσοκ (μια παλιά και σπάνια στις ημέρες μας τεχνική) και μπορεί να οδηγήσει “σχεδόν κάθε ηχείο” όπως αναφέρει η εταιρία. Με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, κάθε σασί Tyr μπορεί να αποδώσει 200W/8Ω και 350W/4Ω. Για ένα δικαναλικό σύστημα, θα χρειαστείτε -προφανώς- δύο.
Ένα από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Tyr είναι το αποπνικτικό πηνίο (τσοκ) το οποίο χρησιμοποιείται στο τροφοδοτικό του. H χρήση του τσοκ είναι παρόμοια σε λογική με αυτή των πυκνωτών εξομάλυνσης, πρόκειται δηλαδή για μια διάταξη αποθήκευσης ενέργειας, αλλά το συναντούμε σπανίως, κατά κύριο λόγο σε λαμπάτα κυκλώματα. Ο λόγος είναι, μάλλον, ότι τα τσοκ ισχύος είναι μεγαλύτερα, βαρύτερα και ακριβότερα στην κατασκευή τους σε σχέση με το κλασικό πυκνωτικό φίλτρο. Για παράδειγμα, το πηνίο που χρησιμοποιείται στον Tyr έχει διαστάσεις και βάρος παρόμοιο με τον μετασχηματιστή ισχύος του.
Τούτων λεχθέντων, η Schiit δεν παραμένει στο τσοκ. Έχει εφοδιάσει το τροφοδοτικό του ενισχυτή και με ένα φίλτρο συνολικής χωρητικότητας 160.000μF. Στο τροφοδοτικό αυτό βασίζεται ένα στάδιο ισχύος με 24 ημιαγωγούς των 15Α σε μια διαφορική διάταξη την οποία έχει αναπτύξει η εταιρία και είναι γνωστή με το όνομα “Nexus & Continuity”.
Το κάθε σασί διαθέτει single ended και balanced είσοδο (επιλεγόμενες με διακόπτη) και ένα διακόπτη τροφοδοσίας ο οποίος θέτει το κύκλωμα σε stand-by με σχετικώς χαμηλή κατανάλωση (5-6W). Η λειτουργία και η προστασίες του ενισχυτή (θερμοκρασία, ρεύμα και εμφάνιση τάσεων DC στην έξοδο) ελέγχονται από μικροεπεξεργαστή.

info: Golden Acoustics, τηλ.: 210-292.1131, https://www.goldenacoustics.gr/, https://www.schiit.com/