Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/10/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Passif 50: Επετειακό ηχείο για τα 50 χρόνια της PSB.

Passif 50: Επετειακό ηχείο για τα 50 χρόνια της PSB.
2022/07/01, [δ.τ.]

Το Passif 50 είναι ένα μεγάλο ηχείο βάσης σε έκδοση Anniversary Edition, για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας και αποτελεί έναν φόρο τιμής προς το Passif II, ένα ηχείο που παρουσιάστηκε το 1974. Η εταιρία αναφέρει ότι τα πρώτα 500 κομμάτια που θα πωληθούν θα συνοδεύονται από μια χειρόγραφη επιστολή του Paul Barton και από ένα πακέτο αναμνηστικών αξεσουάρ.
Το Passif II σχεδιάστηκε το 1974 από τον ίδιο τον Paul Barton, ακριβώς την εποχή που αυτός μελετούσες τις βασικές αρχές πίσω από την φιλοσοφία της PSB. Το Passif 50 διαθέτει αρκετά αισθητικά στοιχεία από την εποχή εκείνη, μεταξύ των οποίων το υλικό και το χρώμα του φινιρίσματος από φυσικό ξύλο, τα προστατευτικά (τα οποία στο νέο ηχείο έχουν μαγνητική στήριξη) καθώς επίσης και οι βάσεις στήριξης. Η “συλλεκτικότητα” του ηχείου υπογραμμίζεται από την ετικέτα του προστατευτικού πλέγματος, η οποία έχει τον πρώτο λογότυπο της εταιρίας, σχεδιασμένο από τον Barton και μια ειδική πλακέτα στην πίσω πλευρά, όπου έχει χαραχτεί η φράση “Passif 50 - 1972-2022”.
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, ο σχεδιασμός του Passif 50 αντικατοπτρίζει πλευρές του αρχικού μοντέλου, αλλά, περιλαμβάνει τις τελευταίες σχεδιαστικές εξελίξεις των κορυφαίων ηχείων της εταιρίας, στις οποίες περιλαμβάνονται το τουίτερ με θόλο τιτανίου και phase plug για τον έλεγχο της ακτινοβολίας, γούφερ και παθητικοί ακτινοβολητές με σασί από χυτό αλουμίνιο και αναρτήσεις σχεδιασμένες ώστε να μειώνουν του συντονισμούς, μπιζουταρισμένες ακμές και αυξημένες ενισχύσεις στο εσωτερικό της καμπίνας.
Το Passif 50 είναι ήδη διαθέσιμο.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, https://www.psbspeakers.com/