Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/03/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα συσκευή στην σειρά ZEN Signature της iFi.

Νέα συσκευή στην σειρά ZEN Signature της iFi.
2022/02/23, [δ.τ.]

Η iFi παρουσίασε τον νέο μετατροπέα d/a, One Signature, μια συσκευή η οποία ανήκει στην σειρά ZEN και είναι μια καθαρόαιμη λύση για όσους αναζητούν απλώς έναν DAC, χωρίς ενισχυτή ακουστικών, αλλά με όλες τις άλλες, απαραίτητες δυνατότητες. Στην πραγματικότητα, ο One Signature δανείζεται το κύκλωμα μετατροπής d/a από τον ZEN DAC V2 και την τεχνολογία ασύρματου streaming από τον Blue V2, με την προσθήκη συμβατικών ψηφιακών εισόδων και θύρας USB και το αποτέλεσμα να είναι σημαντικά βελτιωμένο ως προς την συνδεσιμότητα και, ταυτόχρονα, κινείται στο επίπεδο ποιότητας της σειράς ZEN Singature, έχοντας και την ανάλογη αισθητική.
Η νέα συσκευή προσφέρει συμβατικές ψηφιακές εισόδους (οπτική και ομοαξονική), θύρα USB καθώς και ένα “μεγάλο” πακέτο ad-hoc ασύρματου streaming μέσω Bluetooth, το οποίο υποστηρίζεται από το νέο SoC QCC5100 της Qualcomm και είναι συμβατό με όλους τους δημοφιλείς codecs, aptX Adaptive, aptX HD, LDAC και LHDC, aptX και aptX Low Latency, AAC (για συσκευές της Apple) και τον απλό SBC. Ο χρήστης μπορεί να streamάρει ασύρματα με υψηλά bitrates (48kHz μέσω aptX HD και μέχρι 96kHz με τους LDAC/LHDC), με το firmware να είναι αναβαθμίσιμο ώστε να καλύψει μελλοντικές εξελίξεις.
Το ψηφιακό κομμάτι της συσκευής βασίζεται σε τσιπ της XMOS και της Burr-Brown, με το αναλογικό κύκλωμα να είναι, κατά την παράδοση της iFi, fully balanced, με έξοδο 4,4mm, ενώ υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης single ended μέσω RCA. Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα του One Signature να λειτουργήσει ως USB/SPDIF και Bluetooth/SPDIF converter καθώς η ομοαξονική είσοδος γίνεται έξοδος, όταν επιλεγεί μια από αυτές τις δύο συνδέσεις. Ο νέος μετατροπέας υποστηρίζει PCM384 και DSD256 και βασίζεται σε σε ένα βελτιωμένο κύκλωμα χρονισμού (GMT femto-precision) της εταιρίας.
Όπως μας έχει συνηθίσει στην σειρά Singature, η iFi δεν έχει κάνει οικονομίες στα υλικά, καθώς εκτός από τους τελεστικούς ενισχυτές χαμηλού θορύβου της Texas Instruments, το κύκλωμα βασίζεται σε ποιοτικούς πυκνωτές (OS-CON, muRata και Elna Silmic II για το τροφοδοτικό) καθώς και σε αντιστάσεις Vishay MELF.
O ZEN One Signature είναι ήδη διαθέσιμος στην ελληνική αγορά, συνοδευόμενος από το εξωτερικό τροφοδοτικό iPower2 της εταιρίας), με τιμή €359,-

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://ifi-audio.com/