Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/09/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο νέος προενισχυτής Ultima Pre 3 της Chord Electronics.




Ο νέος προενισχυτής Ultima Pre 3 της Chord Electronics.
2022/05/04, [δ.τ.]

Ανακοινώθηκε την άνοιξη και είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά στο σόου του Μονάχου. Ο λόγος για τον νέο προενισχυτή στη σειρά Ultima του γνωστού κατασκευαστή, πνευματικό παιδί του John Franks, ο οποίος αποτελεί και δείγμα της νέας αισθητικής που λανσάρει η Chord Electronics.
Ο νέος προενισχυτής διαθέτει πέντε αναλογικές εισόδους, δύο balanced και τρεις single ended, καθώς επίσης και βρόχο AV-bypass, ώστε να είναι δυνατή η ενσωμάτωσή του σε σύστημα οικιακής διασκέδασης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, κάθε είσοδος προστατεύεται από τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές με δικό της φίλτρο και η δρομολόγηση των σημάτων γίνεται μέσω αεροστεγών ηλεκτρονόμων και ενός μικροεπεξεργαστή.
Οι παρατηρητικοί θα δουν αμέσως ότι η πρόσοψη του Pre 3 έχει νέο σχεδιασμό με σαφή συμμετρία, γύρω από τον, μεγάλο σε διαστάσεις, διακόπτη on/off (με την γνωστή πολυχρωματική λογική που έχουμε δει και σε άλλες συσκευές της Chord). Κατά τα λοιπά, η εργονομία της συσκευής είναι αρκετά κλασική, με το ρυθμιστικό της στάθμης/επιλογέα εισόδου αριστερά και το ρυθμιστικό ισορροπίας των καναλιών/διακόπτη AV bypass δεξιά.
Σε ό,τι αφορά την κατασκευή, η Chord ακολουθεί την γνωστή συνταγή (της), με το περίβλημα να βασίζεται σε μονοκόμματο αλουμίνιο με τα σημεία στήριξης Integra που έχουμε συναντήσει και σε άλλες συσκευές της εταιρίας (μπορεί να αντικατασταθούν με άλλα, από ακρυλικό υλικό, χωρίς κόστος). Το επάνω μέρος της συσκευής διαθέτει ανοίγματα φωτιζόμενα από LED των οποίων η ένταση ρυθμίζεται.
Ο προενισχυτής μπορεί να διαχειριστεί μόνο αναλογικές πηγές, και στην πίσω πλευρά ο χρήστης θα βρει έξοδο Trigger (12V) καθώς και θύρα USB-A με δυνατότητα παροχής 3A για τροφοδότηση συσκευών, όπως ο Qutest και ο Hugo 2. Η Chord αναφέρει ότι ο Pre 3 έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει τους τελικούς της σειράς, Ultima 5, Ultima 6 (δικαναλικοί) και Ultima 2, Ultima 2 (μονομπλόκ). Είναι διαθέσιμος στα δύο γνωστά χρώματα της εταιρίας, μαύρο (Jett Black) και ασημί (Argent Silver).

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, https://aaav.gr/, https://chordelectronics.co.uk/