Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/10/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ένα ακόμη φίλτρο από την Audiolab.

Ένα ακόμη φίλτρο από την Audiolab.
2022/10/24, [εταιρικό website]

Μετά το DC Block, ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε μια συσκευή με μεγαλύτερες δυνατότητες, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός πλήρους συστήματος. Το DC Block 6 είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του. Ένα φίλτρο με έξι εξόδους και δυνατότητα διαχείρισης ρεύματος μέχρι 10Α, συνολικά.
Όπως και το μικρότερο μοντέλο, το DC Block 6 τοποθετείται μετά τον ρευματοδότη του τοίχου και πριν τις συσκευές που θέλουμε να προστατεύσουμε και συνδέεται με τα καλώδια που περιλαμβάνει η συσκευασία (έξι συνολικά IEC C14/C13). Η αποστολή του είναι διπλή: Να καταστείλει την συνιστώσα συνεχούς ρεύματος που πιθανόν να υπάρχει στο δίκτυο τροφοδοσίας και να παίξει τον ρόλο φίλτρου RFI/EMI για τον υψίσυχνο θόρυβο που εισέρχεται στις γραμμές της οικιακής εγκατάστασης.
Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη συνεχούς τάσης, αυτή -αν έχει σημαντική στάθμη- είναι δυνατόν να οδηγήσει σε κόρο του μετασχηματιστές τροφοδοσίας, κάτι που σημαίνει μειωμένη απόδοση αλλά και μηχανικούς θορύβους. Το φίλτρο καταστολής υψίσυχνων θορύβων λειτουργεί τόσο για θορύβους κοινού ρυθμού (οι οποίοι επάγονται σε όλους τους αγωγούς από εξωτερικές πηγές, όπως είναι οι συσκευές τηλεπικοινωνιών, όσο και σε διαφορικό ρυθμό, για θορύβους που επάγονται από συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως είναι τα διακοπτικά τροφοδοτικά.
Το DC Block 6 χρησιμοποιεί το γνωστό σασί της Audiolab και διαθέτει ένα όργανο μέτρησης της τάσης τροφοδοσίας στην πρόσοψη. Κάθε γραμμή τροφοδοσίας μπορεί να διαχειριστεί μέχρι 8Α. Είναι διαθέσιμο σε ασημί και μαύρο χρώμα.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, https://www.audiolab.co.uk/