Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/09/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


ΑΚ4499EΧ: Η Asahi Kasei “σπάει” τον συμβατικό D/Α Converter.




ΑΚ4499EΧ: Η Asahi Kasei “σπάει” τον συμβατικό D/Α Converter.
2022/04/20

Βασισμένο στο κορυφαία τσιπ AK4499, το “ΕΧ” δεν είναι, απλώς, μια νέα, καλύτερη, έκδοση, αλλά προτείνει μια διαφορετική αρχιτεκτονική στα κυκλώματα a/d, όπου η ψηφιακή επεξεργασία και η μετατροπή του σήματος σε αναλογικό πραγματοποιούνται από διαφορετικά εξαρτήματα.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε τον Απρίλιο και τα πρώτα εξαρτήματα παρουσιάστηκαν στο σόου του Μονάχου, ενώ αναμένεται να προωθηθούν στους κατασκευαστές που θα τα χρησιμοποιήσουν μέσα στο 2022.
Το AK4499EX είναι ένα ολοκληρωμένο μετατροπής του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί ψηφιακές ροές μέχρι 64-bit/1,536MHz, με κωδικοποίηση PCM και μέχρι 44,8MHz, με κωδικοποίηση DSD. Είναι σχεδιασμένο να οδηγείται από το AK4191, έναν ψηφιακό επεξεργαστή, βασισμένο στην τεχνολογία VelvetSound της εταιρίας, ο οποίος πραγματοποιεί διαμόρφωση ΔΣ με φίλτρο 64-bit/256x και προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης, επιλογή ψηφιακών φίλτρων (έξι συνολικά, συν ένα custom) και δυνατότητα mute.
Αυτή η αρχιτεκτονική διαχωρίζει την ψηφιακή επεξεργασία από την μετατροπή d/a και, σύμφωνα με την ΑΚΜ, μπορεί να οδηγήσει σε κορυφαίες επιδόσεις σε θέματα θορύβου και παραμόρφωσης, καλύτερες από αυτές που επιτυγχάνει το AK4499 (135dB(A) και -124dB αντιστοίχως). Το νέο ολοκληρωμένο κατασκευάζεται με την τεχνολογία DWA (Data Weighted Averaging) η οποία, αναφέρει η εταιρία, μειώνει τον θόρυβο που προέρχεται από πηγές που εξαρτώνται από την διαδικασία παραγωγής.