Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/12/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Οι κεφαλές της Aidas στην Ελληνική αγορά.

Οι κεφαλές της Aidas στην Ελληνική αγορά.
2022/12/02, [δ.τ.]

Μία νέα και ενδιαφέρουσα εταιρία κατασκευής κεφαλών κινητού πηνίου, υποστηρίζεται, πλέον, στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την Λιθουανική Aidas, τα προϊόντα της οποίας είναι διαθέσιμα από την Element Audio.
Η Aidas είναι πνευματικό παιδί του Aidas Svatzas, με έδρα το Kaunas. Ο Svatzas ασχολείται με την επισκευή και την αναβάθμιση κεφαλών από τα τέλη των 90s, και ξεκίνησε την δική του παραγωγή το 2010, με την κεφαλή AS-1. Το 2020 η σειρά ανανεώθηκε πλήρως και περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα κεφαλών.
Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Aidas έγκειται στην αρχιτεκτονική των κεφαλών της: στην πραγματικότητα πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει στέλεχος από βόριο και ακίδα με προφίλ micro-ridge, κατασκευασμένο από την Adamant Namiki (μια εταιρία που εξειδικεύεται στις μικροκατασκευές μεγάλης ακρίβειας και είναι γνωστή και ως Orbray), με τις διαφορές μεταξύ των τεσσάρων σειρών να εντοπίζονται στο υλικό κατασκευής των πηνίων και μεταξύ των μοντέλων κάθε σειράς στο υλικό κατασκευής του κελύφους.
Την στιγμή αυτή είναι διαθέσιμες τέσσερις σειρές, η CU (με περιέλιξη από χαλκό), η AG-CU (επαργυρωμένος χαλκός), η AU-CU (επιχρυσωμένος χαλκός) και η AU (χρυσός). Σε ό,τι αφορά το κέλυφος των κεφαλών, η Aidas βασίζεται σε μια μεγάλη γκάμα επιλογών, η οποία περιλαμβάνει υλικά που κινούνται από το λογικό και το αναμενόμενο (διάφορες συνθέσεις ξυλείας και συνθετικών λίθων), περνούν από το εκλεπτυσμένο (εξωτική ξυλεία) και καταλήγουν στο εξεζητημένο (από χαυλιόδοντα Σιβηρικού μαμούθ 21.000 ετών (!)), στην κορυφαία σειρά AU.
Περισσότερες πληροφορίες για την Aidas και τα προϊόντα της μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Element Audio.

info: Element Audio, τηλ.: 210-491.8790, https://www.elementaudio.gr/, https://www.aidascartridges.com/