Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/04/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Founder: Νέα σειρά ηχείων από την Paradigm.




Founder: Νέα σειρά ηχείων από την Paradigm.
2021/03/05, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής από τον Καναδά, παρουσίασε πρόσφατα την νέα σειρά ηχείων Founder η οποία βασίζεται σε ιδέες που προέρχονται από την κορυφαία σειρά Persona αλλά και σε λύσεις που αναπτύχθηκαν ειδικά. Το αποτέλεσμα είναι έξι μοντέλα, κατάλληλα για χρήση σε δικαναλικά και πολυκαναλικά συστήματα ήχου.
Τα μοντέλα της σειράς είναι τα δαπέδου 80F, 100F και 120H, με το τελευταίο να είναι υβριδικής αρχιτεκτονικής με παθητικό κλάδο μεσαίων/υψηλών, ενεργό κλάδο χαμηλών και δυνατότητα αντιστάθμισης της ακουστικής μέσω του αλγόριθμου ARC Genesis, το βάσης 40Β, το ηχείο διαλόγων 90C και τέλος το μεικτής χρήσης (κυρίως, κεντρικό και surround) 70LCR, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να λειτουργεί σωστά, τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη τοποθέτηση.
Όλα τα ηχεία της σειράς βασίζονται σε ένα τουίτερ με κεραμικό θόλο μίας ίντσας του οποίου η ακτινοβολία ελέγχεται από κυματοδηγό και μονάδες χαμηλών και χαμηλών μεσαίων ανάλογα με τον όγκο τους. Το μικρότερο ηχείο της σειράς, 40Β, περιλαμβάνει ένα μιντ/γούφερ 6 ιντσών, ενώ τα μοντέλα δαπέδου χρησιμοποιούν μονάδες μεσαίων έξι (το 80F) και επτά ιντσών (100F, 120H) πλαισιωμένες από γούφερ 6, 7 και 8 ιντσών αντιστοίχως. Η προσοχή στην λεπτομέρεια από την πλευρά της Paradigm φαίνεται και από το γεγονός ότι στα ηχεία όπου η συμμετρία παίζει σημαντικό ρόλο (δηλαδή στο κεντρικό και το LCR), το μιντ και το τουίτερ είναι ομοαξονικώς τοποθετημένα. Το κεντρικό, επιπροσθέτως, βασίζεται σε δύο 7ιντσους παθητικούς ακτινοβολητές για να κατέβει μέχρι τα 47Hz.
Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το 120H, το οποίο χρησιμοποιεί τρία 8ιντσα γούφερ οδηγούμενα από ενισχυτή 1000W. Η απόκριση που δίνει η εταιρία για την περιοχή των χαμηλών είναι 18Hz.
Όλα τα ηχεία της σειράς είναι διαθέσιμα σε τέσσερα φινιρίσματα, τρία σε φυσικό ξύλο και ένα σε λάκα πιάνου.

info: aace, τηλ.: 210-961.3707, https://www.aace.gr/, https://www.paradigm.com/