Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/04/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


MCD85: Vintage CD/SACD player από την McIntosh.

MCD85: Vintage CD/SACD player από την McIntosh.
2021/02/22, [δ.τ.]

Επενδύοντας στην επιτυχημένη, ρετρό, σχεδίαση που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε μια σειρά συσκευών της, όπως ο MC275, o MC1502 και οι ολοκληρωμένοι ενισχυτές MA252 και MA352, η McIntosh ανακοίνωσε ένα παρόμοιας αισθητικής player, κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να καλύψει τόσο τις ανάγκες του συλλέκτη δίσκων όσο και αυτές του προχωρημένου streamά.
Σε ότι αφορά τα φυσικά μέσα, η συσκευή, προφανώς, μπορεί να αναπαράγει CD και SACD, αλλά, επιπροσθέτως μπορεί να διαχειριστεί και δίσκους CD-DATA και DVD-DATA με μια μεγάλη ποικιλία αρχείων, στα οποία περιλαμβάνονται τα AAC, AIFF, ALAC, DSD (μέχρι DSD128), FLAC, MP3, WAV, και WMA. Αν ο χρήστες προτιμά το streaming μέσω υπολογιστή, το MCD85 υποστηρίζει USB Audio μέχρι DXD/384kHz και DSD256, ενώ διαθέτει και συμβατικές ψηφιακές εισόδους S/PDIF (δύο ομοαξονικές και δύο οπτικές) οι οποίες ανεβαίνουν μέχρι τα 192kHz.
Το μηχανικό μέρος της συσκευής βασίζεται σε έναν μηχανισμό διπλής ταχύτητας ανάγνωσης, ο οποίος επιτρέπει την χρήση ενός μεγάλου buffer και διαθέτει δύο κεφαλές (και κοινό οπτικό σύστημα) για την ανάγνωση των διαφορετικών δίσκων.
Η μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό γίνεται μέσω ενός οκτακάναλου DAC 32/192 ο οποίος λειτουργεί σε balanced/παράλληλη τοπολογία (ανά τέσσερα κανάλια) και οδηγεί single ended και balanced εξόδους. Η γενική ποιότητα κατασκευής, κρίνοντας από τις φωτογραφίες, είναι η κλασική, υψηλής, της McIntosh.

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, http://www.hifipower.gr/, http://www.mcintoshlabs.com/