Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 12/04/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Mini DAC/καλώδιο USB-C από την Astell & Kern.

Mini DAC/καλώδιο USB-C από την Astell & Kern.
2021/03/22, [εταιρικό website]

Έχοντας ως προφανή στόχο τους κατόχους smart phones που δεν έχουν την συμβατική έξοδο TRS για την σύνδεση ακουστικών, η A&K παρουσίασε έναν πολύ μικρό σε διαστάσεις μετατροπέα d/a, ο οποίος “ζει” επάνω σε ένα καλώδιο USB-C και υπόσχεται ποιότητα εφάμιλλη της πολύ καλής της φήμης. Η συσκευή ονομάζεται, απλώς, USB-C DAC Cable και αποτελεί την φυσική συνέχεια της σειράς DAP της εταιρίας. Όπως γίνεται σαφές και από την ονομασία, η σύνδεση γίνεται μέσω θύρας USB-C, μέσω της οποίας πραγματοποιείται και η τροφοδοσία της. Αυτό την κάνει συμβατή με όλες τις πρόσφατες συσκευές που τρέχουν Android, καθώς επίσης και με πλατφόρμες Windows και MacOS. Η έξοδος για την σύνδεση των ακουστικών είναι ένα συμβατικό βύσμα TRS 3,5mm. Από τις διαθέσιμες πληροφορίες, πάντως, τίποτε δεν αποκλείει την χρήση του USB-C DAC και σε συσκευές που έχουν έξοδο ακουστικών (και θύρα USB-C).
Η Astell & Kern έχει φροντίσει να κάνει τον μετατροπέα επαρκώς... audiophile, βασίζοντάς τον σε δύο ολοκληρωμένα μετατροπής d/a της Cirrus (CS43198 MasterHiFi) πλαισιώνοντάς τα με παθητικά εξαρτήματα πολύ μικρών διαστάσεων, ειδικά κατασκευασμένα για την εταιρία, σε ένα πολύ πυκνό τυπωμένο κύκλωμα 6 στρώσεων, με διαστάσεις 14x41 χιλιοστά.
O USB-C DAC υποστηρίζει αναπαραγωγή 32/384 και DSD256 και ο ενσωματωμένος τελικός ενισχυτής μπορεί να φτάσει τα 2Vrms έξοδο (χωρίς φορτίο), γεγονός που σημαίνει ότι ο μετατροπέας είναι σχεδιασμένος για ακουστικά με χαμηλές ονομαστικές αντιστάσεις.
Αρκετό ενδιαφέρον έχει και το καλώδιο του USB-C DAC, το οποίο φαίνεται ειδικά σχεδιασμένο για σκληρή χρήση. Χρησιμοποιεί επαργυρωμένους (0,3μm) και χάλκινους αγωγούς και θωράκιση, με την συνολική δομή να είναι ενισχυμένη από Αραμίδιο (μια ιδιαίτερα ανθεκτική συνθετική ίνα). Η εταιρία αναφέρει πως το καλώδιο μπορεί να αντέξει διατατικές δυνάμεις 200Ν (το ισοδύναμο 20 περίπου κιλών).
Το USB-C DAC αναμένεται στην αγορά μέσα στο Μάιο.