Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/09/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Leak επέστρεψε!

Η Leak επέστρεψε!
2020/07/30, [δ.τ.]

Πρόκειται, ασφαλώς, για έναν από τους ιστορικούς κατασκευαστές συσκευών ήχου, με ιστορία που ξεκινά από το 1934 και σημαντική, ενεργή, συμμετοχή στην διαμόρφωση της ιδέας της υψηλής πιστότητας. Η βρετανική Leak είχε χαθεί εδώ και χρόνια από την αγορά, ωστόσο, κατά φαινόμενα επιστρέφει και μάλιστα με αξιώσεις!
Για να έχετε μια ιδέα γύρω από την αξία της εταιρίας, αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος ενισχυτής με παραμόρφωση μικρότερη του 0,1% ήταν ο Leak Point One (το 1945), η εταιρία παρουσίασε το πρώτο μεγάφωνο με κώνο από σάντουιτς υλικών (πολυστυρένιο μεταξύ φύλλων αλουμινίου, ενώ το 1955 παρουσίασε έναν ραδιοφωνικό δέκτη στη σειρά συσκευών Trough Line, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους που σχεδιάστηκαν ποτέ.
Η πρώτη κίνηση της Leak, για την είσοδό της στην αγορά, είναι η παρουσίαση του ολοκληρωμένου ενισχυτή Stereo 130. Πρόκειται για μια σχεδίαση με στάδιο ισχύος σε τάξη ΑΒ, ο οποίος περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο αναλογικών και ψηφιακών εισόδων, με είσοδο phono MM (με J-FETs), θύρα USB και δυνατότητα επεξεργασίας ψηφιακών σημάτων μέχρι 32/384 και DSD256. Υπάρχει, ακόμη, δυνατότητα streaming μέσω Bluetooth καθώς επίσης και ξεχωριστός ενισχυτής ακουστικών.
Αν και ο Stereo 130 αρκεί για να καλύψει το σύνολο των απαιτήσεων ενός χρήστη, με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Leak δεν άφησε τους παραδοσιακούς φίλους των CD... ακάλυπτους. Η δεύτερη συσκευή που ανακοινώθηκε είναι το CDT, ένα CD transport βασισμένο σε έναν πολύ ποιοτικό slot-loading μηχανισμό (τον ίδιο με αυτόν που χρησιμοποιεί και η Audiolab), clock ελεγχόμενο από κρύσταλλο ο οποίος λειτουργεί σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας (TCXO), συμβατική ομοαξονική και οπτική έξοδο καθώς και θύρα USB στην πρόσοψη, όπου μπορούν να συνδεθούν συσκευές αποθήκευσης (FAT16/32) για το playback αρχείων WAV, AAC, WMA και MP3).
Και οι δύο συσκευές είναι διαθέσιμες, προαιρετικά, με το κλασικό, vintage, ξύλινο φινίρισμα της εταιρίας.

info: Audience, τηλ.: 210-959.6288, http://audioevolution.gr/, https://www.leak-hifi.co.uk/