Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


ΝΕΟ iDSD: Νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την iFi.

ΝΕΟ iDSD: Νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την iFi.
2020/11/06, [δ.τ.]

Η iFi ανακοίνωσε έναν νέο DAC/Ενισχυτή ακουστικών ο οποίος διαφοροποιείται αισθητικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της, μπορεί να τοποθετηθεί οριζοντίως ή καθέτως και προσφέρει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες. Στην πραγματικότητα, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ως DAC με σταθερή έξοδο line out προς κάποιο προενισχυτή ή ολοκληρωμένο ενισχυτή, ως DAC/προενισχυτής με ρυθμιζόμενη στάθμη εξόδου, ώστε να μπορεί να οδηγήσει τελικούς ενισχυτές και ενεργά ηχεία και, τέλος, ως DAC/Ενισχυτής ακουστικών.
Η συσκευή έχει χτιστεί γύρω από ένα τσιπ-σετ της Burr-Brown σε ό,τι αφορά το ψηφιακό μέρος και διαθέτει θύρα USB η διαχείριση της οποίας γίνεται μέσω λύσης της XMOS. Μπορεί να διαχειριστεί ψηφιακά σήματα μέχρι 32/768 (PCM), DSD512 και DXD με πολύ χαμηλό jitter, αναφέρει η iFi, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει και ασύρματο streaming μέσω Bluetooth βασισμένο στην επιτυχημένη αρχιτεκτονική του ZEN Blue.
Το αναλογικό μέρος του NEO iDSD βασίζεται σε dual mono/balanced αρχιτεκτονική και η εταιρία αναφέρει ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να διατηρηθούν οι διαδρομές του σήματος πολύ μικρές, αποτέλεσμα της συνεργασίας John Curl και Thorsten Loesch, με το κύκλωμα να περιλαμβάνει custom τελεστικούς ενισχυτές και υλικά υψηλής ποιότητας.
Ο ενισχυτής ακουστικών είναι ισχυρός, αποδίδοντας 1000mW/32Ω, μέσω balanced εξόδου, με την ρύθμιση της στάθμης να γίνεται στο αναλογικό πεδίο (με ψηφιακό έλεγχο).
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, υπάρχουν τρεις ψηφιακές είσοδοι, δύο συμβατικές και μια θύρα USB, balanced και single ended αναλογικές έξοδοι καθώς και δύο έξοδοι για σύνδεση ακουστικών, 4.4mm Pentaconn και 6,3mm TRS. Μια μικρή οθόνη OLED ενημερώνει τον χρήστη για τις παραμέτρους λειτουργίας.
Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη.