Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/12/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Beogram 4000c: Ένας θρύλος ξαναζεί!

Beogram 4000c: Ένας θρύλος ξαναζεί!
2020/11/05, [εταιρικό website]

Το Begram 4000 παρουσιάστηκε στα 70s και αποτέλεσε, για πολλούς, το πρότυπο για το σύγχρονο πλατό της εποχής και ένα άπιαστο όνειρο, όχι μόνο λόγω της κορυφαίας αισθητικής του αλλά και λόγω της ηχητικής του ποιότητας και της ριζοσπαστικής του αρχιτεκτονικής (με τον βραχίονα παράλληλης μετατόπισης). Τώρα, η Bang & Olufsen προσφέρει έναν μικρό αριθμό ανακατασκευασμένων συσκευών, με κωδικό 4000c. Συνολικά, θα κατασκευαστούν και θα διατεθούν προς πώληση 95 συσκευές, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 95 ετών από την ίδρυση της εταιρίας, το 1925.
Σε κάθε μια από τις συσκευές οι οποίες θα αποκτήσουν την κατάληξη “c”, εργάστηκε μια ολόκληρη ομάδα μηχανικών, τεχνικών και τεχνιτών, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Strauer της Δανίας. Η ανακατασκευή περιλαμβάνει, εκτός από σχολαστικό καθαρισμό, αλλαγή όλων των εξαρτημάτων που έχουν φθαρεί (ιμάντας, έδρανα ή άλλα μέρη της κατασκευής) και πλήρη σειρά ρυθμίσεων ώστε κάθε “4000” να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.
Εκτός από την συντήρηση καθαυτή, πάντως, υπάρχουν και νέα στοιχεία που προστίθενται, μεταξύ των οποίων ένα νέο, ξύλινο, χειροποίητο πλαίσιο, νέο φινίρισμα, καθώς και ένας προενισχυτής phono, η ενσωμάτωση του οποίου επιτρέπει στο Beogram 4000c να συνδεθεί απευθείας με κάθε συμβατικό σύστημα μέσω line out, είτε με βύσματα RCA είτε με TRS 3,5mm.

info: Bang & Olufsen Athens, τηλ.: 210-364.4872, https://www.bogreece.gr/, https://www.bang-olufsen.com/