Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/12/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...

AV BLOG 

SITE MAP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 
Νέος προ-τελικός από την Roksan, SuperTower από την Definitive Technology, SR8001: Ραδιοενισχυτής THX Select2 από την Marantz, BenQ DC-C1000: 10 Megapixels, κάτω από 200 ευρώ!G25U: Το "μικρό" master clock της Esoteric, Μedia Server 1.2TB από την Klegg, Q Acoustics: Α new kid in town..., BeoVision 9: ένα ακόμη έργο τέχνης από την B&OThe Ultimate Analogue Test LP, Kipod: To νέο ηχείο της YG Acoustics, Nέο Princess από την Peak Consult, Μicro σύστημα που υποστηρίζει Bluetooth από την SonyΒ&W CM7: CM1 δαπέδου και κάτι περισσότερο... , (ζου)Ζune: Η Microsoft απαντά στο iPod, Θέλετε λιγότερα καλώδια; Δείτε την Link Technology, SilverStone EBO1Τα προιόντα της Γαλλικής Neodio στην ελληνική αγορά, Marantz ST15S1: Δέκτης Dual Band DAB/FM..., Εφθασαν τα νέα καλώδια της Philips, PC Recording για τεμπέληδες: Δοκιμάστε το INport...H Planar στην Ελληνική αγορά από την Τηλεοπτική, Ο βραχίονας Tri-Planar στο Orpheus Audio, Ο νέος επεξεργαστής και οι τελικοί ενισχυτές της Lexicon, HDMI; μήπως να το ξανασκεφτείτε; Πρώτη παρουσίαση του Sony STR-DA5200ES, Το νέο κατάστημα της MF Audio, Η Μission στην Ελληνική αγορά από την Apopsis Sound, Sophisti - Ενα νέο concept από την JVCVerity Audio Rienzi: Οι πρώτες φωτoγραφίες..., Cambridge Audio με "πακέτο" Anagram!, Δέκτης με αρθρωτό στάδιο λήψης από την Onkyo, Ψηφιακές φωτό σε ψηφιακές κορνίζες...Zero Oversampling DAC από την Zanden Audio, Bel Canto e.One Reference 1000, Η Sony παρουσίασε τον Vaio AR21S, Η Mirai στην Ελληνική αγοράPrestigo SRU9600: Αποτελεσματικό και μίνιμαλ...Ενισχυτές JJ Electronic από την Nexus Acoustics, Στην ελληνική αγορά ο SR7001, ΗD-Ready; Βολευτείτε με το Denon DVD-3930! Νέο σύστημα ηχείων από την Tannoy, Νέα προιόντα στη σειρά Rondo της Burmester, Η Revolver παρουσίασε το Cygnis, Ερχονται νέες τηλεοράσεις στην σειρά Bravia"Νext Simplicity" από την PhilipsKrell: Νέοι τελικοί ενισχυτές στην σειρά Evolution, 1080p από την Optoma, deMag: Απομαγνητιστής από την FurutechΗ ADAM στον χώρο του High-End, Με τί ασχολείται εσχάτως ο κύριος Abrahamsen; Lektor Prime από την Ancient Audio, Σηκωθήκατε από τον καναπέ; Πάρτε το NW-S200...Νέες συσκευές στην σειρά ES της Sony, Προενισχυτής phono από την Simaudio, Νέο πλατό και CD player από την Metronome, Οnkyo D-TK10: Μία διαφορετική άποψη για τα ηχείαTα πλατό της tw-acustic στην Ελλάδα, Νέος προβολέας τεχνολογίας SXRD από την Sony, Νέα πολύπριζα από την Belkin, Η Telefunken επιστρέφει...Νεα DVD/HD Recorders από την Pioneer, Νέοι προενισχυτές από την Perreaux, Οι νέες LCD της Sharp στην ελληνική αγορά, Εφθασε το HT-S990THX της OnkyoΨηφιακές πηγές στη σειρά Evolution, Τεχνολογία WOWvx: η 3DTV πλησιάζει! Media Center Integra, Full HD LCD στα 120Ηz από την SamsungIFA 2006 Preview: Η Υψηλή Ευκρίνεια επί Ευρωπαικού Εδάφους...
AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ, AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2006 (DOWNLOADABLE PDF), AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2005 (DOWNLOADABLE PDF),  AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2004 (DOWNLOADABLE PDF), AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2003 (DOWNLOADABLE PDF),  Fast News...


ΝΕΑ ΑΠΟ 29.08.2006 ΕΩΣ 29.12.2006 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Νέος προ-τελικός από την Roksan
Η γνωστή εταιρία έδωσε μερικές λεπτομέρειες για τον προενισχυτή PR15B και τον τελικό ST1308 της σειράς Platinum οι οποίοι πρόκειται να παρουσιαστούν επισήμως στην εφετεινή CES. (29.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

SuperTower από την Definitive Technology
Χρησιμοποιώντας προφίλ αλουμινίου για την κατασκευή μιας ιδιαίτερα κομψής καμπίνας και την εμπειρία της από τα ενεργά υπογούφερ SuperCube, η Definitive Technology παρουσίασε το SuperTower, το κορυφαίο ηχείο της σειράς Mythos για δικαναλικές και πολυκαναλικές εφαρμογές. (29.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

SR8001: Ραδιοενισχυτής THX Select2 από την Marantz
Εφθασε στην ελληνική αγορά ο SR8001, ένας ραδιοενισχυτής AV 7.1 καναλιών o οποίος είναι πιστοποιημένος κατά THX Select2 προσφέρει διαχείριση σημάτων HDMΙ μέχρι τα 1080p, έλεγχο της ακουστικής του χώρου της Audyssey και ισχύ 7x125W. (27.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

BenQ DC-C1000: 10 Megapixels, κάτω από 200 ευρώ!
H είσοδος της DC-C1000 στην ελληνική αγορά δεν μπορεί παρά να ενδιαφέρει τους κυνηγούς των megapixels: Σύμφωνα με την εταιρία, είναι η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα 10M, της οποίας η τιμή πέφτει κάτω από τα 200 ευρώ... (02.01.2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

G25U: Το "μικρό" master clock της Esoteric
Eχει κυκλοφορήσει την αγορά πριν από μερικούς μήνες και προσφέρει την δυνατότητα κεντρικού χρονισμού των ψηφιακών συσκευών ενός συστήματος καθώς επίσης και την δυνατότητα upsampling με συντελεστές 2x και 4x.  (18.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Μedia Server 1.2TB από την Klegg
Η ουσία στην περίπτωση του Enterastream της Klegg βρίσκεται, όπως καταλαβαίνετε, σε αυτό το "1.2ΤΒ". Μιλάμε για 1.2 Terabytes χωρητικότητας. Δηλαδή για άφθονο χώρο... Αλλά, βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτό... (15.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Q Acoustics: Α new kid in town...
Την είδαμε για πρώτη φορά στην εφετεινή έκθεση Ηχος+Εικόνα και το "μικρό" 1010 μας φάνηκε αρκούντως εντυπωσιακό. Η Q Αcoustics είναι μια νέα εταιρία η οποία, κατά τα φαινόμενα, ήλθε για να μείνει... (11.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

BeoVision 9: ένα ακόμη έργο τέχνης από την B&O
Η νέα πενηντάρα plasma της Bang & Olufsen αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2007 και είναι σχεδιασμένη από τον David Lewis. Περιλαμβάνει ένα κορυφαίο κεντρικό ηχείο καθώς επίσης και ένα ενσωματωμένο HDD Video recorder.  (18.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

The Ultimate Analogue Test LP
Η Analogue Productions διαχειρίζεται μερικές από τις σημαντικότερες ετικέττες δίσκων βινυλίου, ανάμεσά τους την APO και την Fantasy και ειδικεύεται σε audiophile επανεκδόσεις 180gr.  Ο δίσκος-τεστ που κυκλοφορεί δεν περιέχει τζάζ ή μπλουζ αλλά σήματα για την ρύθμιση του αναλογικού σας συστήματος και είναι αρκετά ενδιαφέρων... (11.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Kipod: To νέο ηχείο της YG Acoustics
Αλλο ένα χαζό αξεσουάρ για iPod; Χα! σας γελάσανε. Καμμία σχέση. Η YG είναι μία εταιρία που κατασκευάζει εξωτικά ηχεία χρησιμοποιώντας λογισμικό και μεθόδους που έχει αναπτύξει η ίδια. Η σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα, εκ των οποίων το μικρότερο, το Kipod, πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως στην CES του 2007 (08.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Nέο Princess από την Peak Consult
Ακολουθώντας την επιτυχημένη τακτική που εφάρμοσε και στο InCognito Χ, o Per Kristoffersen παρουσίασε μια καθαρόαιμη έκδοση δαπέδου του Princess... (11.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Μicro σύστημα που υποστηρίζει Bluetooth από την Sony
To CMT-U1BT είναι ένα από τα πρώτα μικροσυστήματα που επιτρέπει ασύρματη δικτύωση και μεταφορά δεδομένων audio μέσω του νέου profile Α2DP του πρωτοκόλλου Bluetooth. Με απλά λόγια: Ακούστε τα μουσικά σας αρχεία όπου και αν τα έχετε αποθηκεύσει! (04.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Β&W CM7: CM1 δαπέδου και κάτι περισσότερο...
Mετά την επιτυχημένη πορεία του CM1 η Bowers & Wilkins αποφάσισε να κάνει το επόμενο λογικό βήμα: Να παρουσιάσει, δηλαδή, ένα αντίστοιχο ηχείο δαπέδου για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω χαμηλά...  Και, από ό,τι φαίνεται, το έκανε με τον δύσκολο τρόπο, σχεδιάζοντας από την αρχή μια τρίδρομη κατασκευή που χρησιμοποιεί το γνωστό μιντ FST με κώνο από Kevlar. (01.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

(ζου)Ζune: Η Microsoft απαντά στο iPod
Αποκλείεται να μην το έχετε ακούσει: Το Zune είναι το προσωπικό media player με το οποίο η Micrοsoft σκοπεύει να διεκδικήσει ένα μερίδιο αγοράς από το iPod... Τί σημαίνει αυτό; Hype, hype και πάλι hype... (24.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Θέλετε λιγότερα καλώδια; Δείτε την Link Technology
Πρόκειται για μια ελληνική εταιρία η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει τελικούς ενισχυτές με ασύρματη ζεύξη. Προσφέρει όχι ένα αλλά τέσσερα διαφορετικά μοντέλα! (01.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

SilverStone EBO1
... ή όταν οι κομπιουτεράδες ανακάλυψαν το audio και ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκεί έξω εκτός από μέτριες κάρτες ήχου... (04.12.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προιόντα της Γαλλικής Neodio στην ελληνική αγορά
Την Neodio, μάλλον, δεν την έχετε ακούσει: Πρόκειται για μια γαλλική εταιρία της οποίας τα προιόντα μόλις έφθασαν στην ελληνική αγορά. Η πρώτη μας εντύπωση είναι ότι έχουν να προτείνουν μία ενδιαφέρουσα αισθητική και τεχνολογική προσέγγιση... (27.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Marantz ST15S1: Δέκτης Dual Band DAB/FM...
... ο οποίος συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση. Ενδιαφέρουσα μείξη παράδοσης και τεχνολογικής εξέλιξης όπου το εμβληματικό Gyrotouch συγκατοικεί με την ψηφιακή λήψη... (21.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Εφθασαν τα νέα καλώδια της Philips
Οι άνθρωποι της εταιρίας μας είχαν εντυπωσιάσει (πριν από μερικούς μήνες, στην σχετική παρουσίαση) δηλώνοντας ότι "ένα σύστημα είναι τόσο καλό όσο τα καλώδιά του"! Η νέα σειρά των καλωδίων τους δείχνει ότι το πιστεύουν κιόλας... (27.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

PC Recording για τεμπέληδες: Δοκιμάστε το INport...
Οχι πως πιστεύουμε ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που βαριούνται να χρησιμοποιήσουν μια σοβαρή κάρτα ήχου και το σωστό λογισμικό για να μεταφέρουν τους δίσκους τους στο PC όπως πρέπει, αλλά για την περίπτωση που..., λέμε τώρα, υπάρχει και το INPort... (28.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

H Planar στην Ελληνική αγορά από την Τηλεοπτική
Ισως περισσότερο γνωστή ως κορυφαίος προμηθευτής επαγγελματικών συστημάτων προβολής, η αμερικανική Planar δραστηριοποιήται πλέον και στον χώρο της οικιακής διασκέδασης. Πρόσφατα η εταιρία μπήκε και στην ελληνική αγορά μέσω της Τηλεοπτικής. (15.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Ο βραχίονας Tri-Planar στο Orpheus Audio
Στο περιθώριο του High End Show το Οrpheus Audio ανακοίνωσε την εισαγωγή στην ελληνική αγορά του βραχίονα Tri-Planar (που βρίσκεται στην έκδοση MkVII). Οι παρατηρητικοί θα τον είδαν επάνω σε κάποια πλατό όπως το νέο Amazon. (17.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Ο νέος επεξεργαστής και οι τελικοί ενισχυτές της Lexicon
Η γνωστή εταιρία παρουσίασε τον επεξεργαστή MC-12HD καθώς και δύο fully balanced επτακάναλους τελικούς ενισχυτές με κωδικούς ZΧ-7 και  RX-7.  (17.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

HDMI; μήπως να το ξανασκεφτείτε;
Εντάξει, μην πανικοβάλλεστε... Το HDMI έχει έλθει για να μείνει, αλλά οι καλές μας εταιρίες δεν πρόκειται να παραμείνουν φρόνιμες για πολύ... Το επόμενο βήμα ονομάζεται WiHD και όμως αντιλαμβάνεσθε είναι και High Definition και Wireless...  (20.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Πρώτη παρουσίαση του Sony STR-DA5200ES
Eγινε στο περιθώριο του Athens High End Show η επίσημη παρουσίαση του νέου κορυφαίου ολοκληρωμένου AV της Sony, ενός πακέτου με εξαιρετικές δυνατότητες και ακόμη καλύτερη τιμή. (10.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Το νέο κατάστημα της MF Audio
Η γνωστή εταιρία παρουσίασε επίσημα τον νέο της χώρο με την ευκαιρία της άφιξης στην Ελλάδα του Rienzi, του νέου ηχείου της Verity Audio. (07.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Μission στην Ελληνική αγορά από την Apopsis Sound
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Apopsis Sound από την Θεσσαλονίκη ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προιόντων του γνωστού βρεταννικού οίκου. (07.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Sophisti - Ενα νέο concept από την JVC
To Sophisti βασίζεται σε τρείς άξονες: Την δυνατότητα δικτύωσης, την απόδοση surround από δύο μόνο ηχεία και την καλή ποιότητα στον ήχο και την εικόνα και όλα αυτά συνδυασμένα με μια προχωρημένη άποψη στην αισθητική. Xαιρόμαστε ιδιαίτερα... (14.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Verity Audio Rienzi: Οι πρώτες φωτoγραφίες...
... έπεσαν στα χέρια μας μόλις πριν από λίγες ημέρες και, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν παρουσιαστεί πολλές λεπτομέρειες για το νέο ηχείο της Verity Audio, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να σας τις δείξουμε... (01.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Cambridge Audio με "πακέτο" Anagram!
Οπου, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι παλιές-καλές συνήθειες δεν ξεχνιούνται... Διότι καλές οι "budget" συσκευές, αλλά δεν ήταν δυνατόν: Σε καιρούς upsampling, η Cambridge Audio έχει κάτι να πεί. Και το λέει με το Azur 840C... (06.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Δέκτης με αρθρωτό στάδιο λήψης από την Onkyo
Ο T-4555 είναι ένας κλασικός ραδιοφωνικός δέκτης AM/FM με αρκετές δυνατότητες αλλά το ενδιαφέρον σημείο βρίσκεται στο στάδιο λήψης του το οποίο μπορείτε να αλλάξετε μετατρέποντάς τον σε δέκτη DAB όποτε (και αν...) το θελήσετε. (02.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Ψηφιακές φωτό σε ψηφιακές κορνίζες...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις ψηφιακές σας φωτογραφίες μπορείτε να τις βλέπετε στον υπολογιστή ή ακόμη και να τις τυπώσετε, όπως τις συμβατικές. Η Philips πάντως προτείνει μια καλύτερη ιδέα... (01.11.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Zero Oversampling DAC από την Zanden Audio
Το όραμα του Kazutoshi Yamada μέσα από την παραδοσιακή Ιαπωνική θεώρηση της υπόθεσης High End δεν θα μπορούσε παρά να είναι -το λιγότερο- αξιο προσοχής. Mίνιμαλ και πάλι μίνιμαλ... (31.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Bel Canto e.One Reference 1000
Ο χιλιάρης μονομπλόκ της Bel Canto είναι προτίστως ενδιαφέρων λόγω ισχύος. Δεν βρίσκει κανείς 1000w σε τόσο λογική τιμή και από εταιρίες με αναγνωρισμένη audiophile ταυτότητα. Αυτό που κρύβεται επιμελώς όμως, είναι η τεχνολογία του, η οποία βασίζεται σε αρθρώματα ICEPower. Κακώς, αν θέλετε τη γνώμη μας, γιατί πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή. (31.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Sony παρουσίασε τον Vaio AR21S
Στο περιθώριο της έκθεσης Ηχος+Εικόνα 2006 η Sony παρουσίασε την ναυαρχίδα της σειράς AR20, ένα laptop το οποίο (εκτός των άλλων) διαθέτει και οδηγό Blu-ray, ικανό τόσο για αναπαραγωγή όσο και για εγγραφή των δίσκων του νέου φορμά υψηλής ευκρίνειας. (27.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Mirai στην Ελληνική αγορά
"Experience The Future" είναι το μότο της Mirai, μίας εταιρίας με πολύ ενδιαφέρον βιομηχανικό υπόβαθρο με ιστορία 45 ετών που της επιτρέπει να κατασκευάζει όλα τα τμήματα των τηλεοράσεων της και τεχνογνωσία γύρω από τo LCD που φθάνει στις γραμμές παραγωγής τρίτης γενιάς, πίσω στο 1998. Με αυτά ως δεδομένα, το μέλλον της εταιρίας έχει όλους τους λόγους να είναι ρόδινο κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με έναν εξαιρετικά αισιόδοξο διευθυντή πωλήσεων στην Ευρώπη... (26.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Prestigo SRU9600: Αποτελεσματικό και μίνιμαλ...
Tώρα, βεβαίως, πόσο μίνιμαλ μπορεί να είναι ένα universal τηλεχειριστήριο; Κι όμως η Philips φαίνεται ότι σχεδιάσε κάτι ενδιαφέρον, λαμβάνοντας υπ' όψιν της τις ανάγκες του χρήστη και προσφέροντάς του την δυνατότητα να ... βλέπει μόνο ό,τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσει τους χειρισμούς του και τίποτε παραπάνω!  (19.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Ενισχυτές JJ Electronic από την Nexus Acoustics
H JJ Electronic ξεκίνησε την κατασκευή λυχνιών το 1994 με 3 μοντέλα και σήμερα προσφέρει 17. Δεν είναι περίεργο που οι Σλοβάκοι δοκίμασαν την τύχη τους και στα λαμπάτα μηχανήματα, με σημαντική επιτυχία από ό,τι φαίνεται... (24.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Στην ελληνική αγορά ο SR7001
Με τιμή που δεν ξεπερνά τα 1300 ευρώ, ο SR7001 της Marantz προσφέρει 7.1 κανάλια, πιστοποίηση THX και 4 εισόδους HDMI με δυνατότητα, μάλιστα, upconversion των αναλογικών εισόδων (16.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

ΗD-Ready; Βολευτείτε με το Denon DVD-3930!
Αν έχετε την απορία σε τί θα σας χρησιμεύσει μία τηλεόραση των 1080p όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα HD players και εκπομπές, υπάρχει απάντηση: Ενα καλό upscaled DVD player, όπως το DVD-3930, ας πούμε... (18.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέο σύστημα ηχείων από την Tannoy
Το Arena Highline 500 απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα πλήρες (και πιθανώς επεκτάσιμο) πολυκαναλικό σύστημα ηχείων με υψηλή αισθητική και καλό ήχο που έχει να δείξει το "κάτι παραπάνω"... (11.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέα προιόντα στη σειρά Rondo της Burmester
Η Rondo είναι, εδώ και χρόνια, η οικονομική σειρά του γνωστού Γερμανού κατασκευαστή, προσφέροντας την δυνατότητα για μια ήπια είσοδο στον κόσμο του ευρωπαικού High-End. Προσφάτως απέκτησε τέσσερα νέα μέλη. (13.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Revolver παρουσίασε το Cygnis
Mε ιστορία που φθάνει πίσω στο 1979, όταν ξεκίνησε ως κατασκευαστής πλατό, η Revolver ύστερα από προβλήματα επανήλθε στην επικαιρότητα το 2002 έχοντας στραφεί στην κατασκευή ηχείων. Το Cygnis είναι το πρώτο της βήμα προς την υψηλή κατηγορία. (11.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Ερχονται νέες τηλεοράσεις στην σειρά Bravia
Η Sony ανακοίνωσε δύο νέες σειρές συσκευών LCD, την οικονομική U2000 και την κορυφαία W2000. Ολα τα μοντέλα θα είναι HD-Ready και θα περιλαμβάνουν δέκτες DVB-T.  (19.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

"Νext Simplicity" από την Philips
Σε μία παρουσίαση ιδεών που έγινε στο Λονδίνο, η Philips παρουσίασε μία σειρά σχεδιαστικών concepts με ορίζοντα πενταετίας, τα οποία φιλοδοξούν να φέρουν την τεχνολογία πιο κοντά στον καθημερινό τρόπο ζωής... Οχι hardcore Audio/Video βεβαίως, αλλά σίγουρα τολμηρό και ενδιαφέρον... (03.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Krell: Νέοι τελικοί ενισχυτές στην σειρά Evolution
Η εταιρία ανακοίνωσε την είσοδο στην αγορά των Εvolution 430 και Evolution 900, ενός τρικαναλικού και ενός μονομπλόκ τελικού των οποίων η σχεδίαση βασίζεται στον κορυφαίο Evolution One. (09.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

1080p από την Optoma
Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του HD81, του πρώτου προβολέα της Optoma o οποίος μπορεί να προβάλει 1080 γραμμές σε προοδευτική σάρωση διαθέτοντας, επιπροσθέτως και εξωτερικό επεξεργαστή. (03.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

deMag: Απομαγνητιστής από την Furutech
H συσκευή της Furutech επιτρέπει τον απομαγνητισμό των δίσκων κάθε είδους αλλά και άλλων αξεσουάρ, όπως είναι τα καλώδια και τα βύσματα... (09.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η ADAM στον χώρο του High-End
Περισσότερο γνωστή για τα επαγγελματικά της μόνιτορ και τις μονάδες A.R.T., η ADAM μπαίνει, τώρα, στον χώρο των κορυφαίων ηχείων με την σειρά Τensor η οποία φαίνεται, το λιγότερο, άκρως ενδιαφέρουσα αν όχι επιβλητική... (02.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Με τί ασχολείται εσχάτως ο κύριος Abrahamsen;
Nα σας φρεσκάρουμε την μνήμη: Ο Per Abrahamsen υπήρξε ο βασικός σχεδιαστής των προιόντων της Electrocompaniet, όταν η εταιρία αποτελούσε τον κυριότερο εκφραστή της Σκανδιναβικής άποψης περί HiFi. Επομένως, η απάντηση στο ερώτημα θα μπορούσε να σας ενδιαφέρει... (02.10.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Lektor Prime από την Ancient Audio
Mε έδρα την Κρακοβία, ο πολωνός κατασκευαστής high end συσκευών παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο cd player βασισμένο σε μία συνταγή που δεν μας είναι άγνωστη: Philips Pro2, και Sovtek 6Η30 στην έξοδο.  (22.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Σηκωθήκατε από τον καναπέ; Πάρτε το NW-S200...
Με το θέμα των βασικών δυνατοτήτων που πρέπει να έχει ένα προσωπικό media player λυμένο, τον λόγο έχουν, τώρα, οι πρόσθετες δυνατότητες. Τι λέτε για έναν αισθητήρα επιτάχυνσης; Τι μπορεί να προσφέρει η ιδέα της Sony; Πολλά αν αποφασίσετε να κινηθείτε επιτέλους! (31.08.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέες συσκευές στην σειρά ES της Sony
Τρείς ολοκληρωμένοι ραδιοενισχυτές AV, ένα SA-CD/CD player και ένας δικαναλικός ολοκληρωμένος ενισχυτής είναι τα νέα μέλη της σειράς ES τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσα στο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Οι λεπτομέρεις είναι αρκούντως ενδιαφέρουσες... (25.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Προενισχυτής phono από την Simaudio
Ο LP 5.3 ανήκει στην σειρά Moon και προσφέρει μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τις ρυθμίσεις φόρτισης και κέρδους, προσεγμένη τροφοδοσία και ένα πλήρες πακέτο συνδέσεων.  (26.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέο πλατό και CD player από την Metronome
Ο Γάλλος κατασκευαστής παρουσίασε το πλατό Gaia ειδικά σχεδιασμένο για να συνοδεύει τον Graham Phantom καθώς και ένα cd player του οποίου το στάδιο εξόδου χρησιμοποιεί λυχνίες, το CD5 Signature.  (15.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Οnkyo D-TK10: Μία διαφορετική άποψη για τα ηχεία
H παραδοσιακή άποψη για τις καμπίνες των ηχείων απαιτεί ουδτερότητα και την ελάχιστη δυνατή αποθήκευση ενέργειας. Οι άνθρωποι της Onkyo είδαν το πράγμα κάπως διαφορετικά... (18.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Tα πλατό της tw-acustic στην Ελλάδα
Η Γερμανική εταιρία κατασκευάζει το Raven, ένα σύστημα με κινητήρα dc, οδήγηση μέσω ιμάντα, πλατό από χαλκό και πολυμερή υλικά ενώ έχει στα σκαριά και το επόμενο μοντέλο με την ονομασία Raven One. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα μπεί στην ελληνική αγορά άμεσα, από το Orpheus Audio.  (07.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέος προβολέας τεχνολογίας SXRD από την Sony
Σε μία κίνηση η οποία έχει ως σαφή στόχο τους μελλοντικούς κατόχους πηγών υψηλής ευκρίνειας, η Sony παρουσίασε το νέο μέλος της σειράς προβολέων τεχνολογίας SXRD, με δυνατότητα προβολής 1080p και χειρισμού υλικού στα 24fps. (12.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέα πολύπριζα από την Belkin
Η εταιρία ανακοίνωσε την διάθεση στην Ευρωπαική αγορά δύο νέων πολύπριζων με ενσωματωμένη προστασία από αιχμές τάσης και σχεδιασμό που συμβάλλει στην σωστή διευθέτηση των καλωδίων.  (15.08.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Telefunken επιστρέφει...
Μετά την πρόσφατη εξασφάλιση της άδειας χρήσης της ονομασίας Telefunken από τον όμιλο Profilo-Telra, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοπτικών συσκευών της Ευρώπης λανσάρει στην αγορά νέα προϊόντα κάτω από το ιστορικό brand name (06.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νεα DVD/HD Recorders από την Pioneer
Οι τρείς νέες συσκευές εγγραφής σε DVD και σκληρό δίσκο που παρουσιάστηκαν στις αρχές του καλοκαιριού από την Pioneer και αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο, περιλαμβάνουν σκληρούς δίσκους 160 και 250GB, δυνατότητα λήψης DVB-T και συμβατότητα με όλα τα φορμά R/RW. (01.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέοι προενισχυτές από την Perreaux
O κατασκευαστής από την Νέα Ζηλανδία παρουσίασε τον παθητικό προενισχυτή SXP2 και έναν fully balanced προενισχυτή με κυκλώματα τάξης Α στην σειρά Reference, με κωδικό SM6 MkII. (02.08.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Οι νέες LCD της Sharp στην ελληνική αγορά
O αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε την διάθεση των μοντέλων που ανήκουν στις σειρές GD9E, GA9E και BV9E (συνολικά έξι συσκευές). Οι νέες τηλεοράσεις είναι HD ready και διαθέτουν οθόνες LCD με διαγωνίους 32 και 37 ιντσών. (01.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Εφθασε το HT-S990THX της Onkyo
Είναι το πρώτο σύστημα οικιακού κινηματογράφου που υιοθέτησε την νέα προδιαγραφή ΤΗΧ Certified Integrated Home Theater που αφορά σε πακέτα συσκευών. Το HT-S990THX φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.  (11.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Ψηφιακές πηγές στη σειρά Evolution
Το SA-CD player Evolution 505 και το  DVD/SA-CD player Evolution 525  φαίνεται να συμπληρώνουν ιδανικά τα κορυφαία ενισχυτικά της Krell, υποστηρίζοντας συνδέσεις CAST και διαθέτοντας την γνωστή ποιότητα του αμερικανού κατασκευαστή.  (01.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τεχνολογία WOWvx: η 3DTV πλησιάζει!
Xωρίς να έχουμε καλά-καλά συνηθίσει στην υψηλή ευκρίνεια, η τεχνολογία προβολής δείχνει να κινείται ακάθεκτη προς τον επόμενο στόχο: Την εικόνα τριών διαστάσεων. Η Philips πάντως δείχνει να το πιστεύει. (01.09.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Media Center Integra
Kαθώς η ιδέα χρήσης της πλατφόρμας PC για εφαρμογές audio/video κερδίζει συνεχώς έδαφος, η είσοδος γνωστών ονομάτων είναι, πλέον, αναμενόμενη. Η Integra μπαίνει στο χορό με ένα επτακάναλο σύστημα. (01.08.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Full HD LCD στα 120Ηz από την Samsung
Η Samsung παρουσίασε το πρώτο πάνελ LCD με διαγώνιο 70 ιντσών ικανό να προβάλλει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με ρυθμό ανανέωσης 120Hz (21.08.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

IFA 2006 Preview: Η Υψηλή Ευκρίνεια επί Ευρωπαικού Εδάφους...
Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν πρόκειται για εξαιρετικό προγραμματισμό ή απλώς καλή τύχη (η οποία -ως γνωστόν- βοηθά τους τολμηρούς), πάντως η πρώτη ετήσια IFA, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 6 του ίδιου μήνα, είναι ίσως η κομβική έκθεση της δεκαετίας. HDTV, Blu-ray/HD DVD και HD Camcorders μπαίνουν επισήμως στην ζωή μας. Ρίξτε μία ματιά πριν η έκθεση ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό. (29.08.2006)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr