Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/10/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  MΟΝΟΜΠΛΟΚ ΤΕΛΙΚΟΣ 1000W ΑΠΟ ΤΗΝ BEL CANTO, ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ICEPOWER...

AV BLOG 

SITE MAP


Bel Canto e.One Reference 1000
31.10.2006
Το ότι "κάτι συμβαίνει" με τον REF1000 είναι προφανές από το φυσικό του μέγεθος: Με διαστάσεις 216x76x305mm και βάρος 6kg, δύσκολα πιστεύεις ότι είναι ένας συμβατικός υπέρ-τελικός ενισχυτής που μπορεί να ελέγξει 500W/8V και 1000W/4Ω, αντέχοντας φορτία που πέφτουν ακόμη και στα 2Ω. Φυσικά, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις ότι ο ενισχυτής είναι διακοπτικός. Στην πραγματικότητα η Bel Canto έχει βασιτεί σε μία από τις καλύτερες (σήμερα) λύσεις στον χώρο των διακοπτικών ενισχυτών χρησιμοποιώντας ένα άρθρωμα της ICEPower το 1000ASP με μικρές μόνο αλλαγές οι οποίες περιλαμβάνουν φερρίτες για ακόμη μεγαλύερη καταστολή του θορύβου και κάλυψη κάποιων εξαρτημάτων με ρυτίνες για καλύτερη απόσβεση. 
Η ICEPower είναι μια εταιρία της οποίας ιδρυτικά μέρη είναι η Bang & Olufsen (τη θυμάστε ασφαλώς...) και ο Κarsten Nielsen, από τις γνωστές φυσιογνωμίες στον χώρο της έρευνας γύρω από τα διακοπτικά στάδια ισχύος ο οποίος ψάχνει το θέμα από το 1995 (οπότε και δημοσίευσε το "Possible Technical Solutions to Reduce Energy Consumption in Audio Products" το πρώτο από καμμία 20αριά σχετικά κείμενά του). Η Bel Cantο δεν είναι πρωτάρης στον χώρο των διακοπτικών ενισχυτών.  Εχει χρησιμοποιήσει ανάλογες λύσεις στο παρελθόν, βασισμένη, τότε, σε ολοκληρωμένα της επίσης γνωστής Tripath.
Σε πιο συμβατικές λεπτομέρειες τώρα, ο τελικός προσφέρει single ended και balanced είσοδο, και ένα καλό ζευγάρι ακροδεκτών για να συνδέσετε τα ηχεία σας. Η τροφοδοσία είναι επίσης διακοπτική και σταθεροποιημένη. Η τιμή (στο online κατάστημα της Bel Canto) είναι 1995 δολλάρια. Αυτό που θα παραμείνει ανεξήγητο είναι η απόλυτη σιγή της εταιρίας γύρω από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί... (προφανώς οι άνθρωποι θα έχουν ακούσει πολλές τρέλλες...)
ΙΝFO: Αphrodite's Vision, τηλ.: 210-601.1126, web: http://www.aphroditesvision.com/, http://www.belcantodesign.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr