Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/10/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΑΘΗΝΑ, 11-13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Athens AV Show 2013

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

Σε πείσμα των καιρών, που σχεδόν επιβάλλουν την κατήφεια ως συνήθεια περισσότερο και λιγότερο ως αποτέλεσμα μιας υπαρκτής κρίσης, το εφετινό AV Show ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων ετών σχεδόν από κάθε άποψη. Εντάξει, μπορεί οι συμμετοχές να μην κάλυπταν τους συνήθεις δύο ορόφους, αλλά υπήρχαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να δει κανείς.
Είναι, επίσης, άξιο αναφοράς το ότι εκτός από τις αναμενόμενες (για έκθεση) νέες αφίξεις συσκευών, το Athens AV Show 2013 χαρακτηρίστηκε επίσης από δύο ξεκάθαρες, κατά την άποψη του υποφαινόμενου, τάσεις. Πρώτον, την επιστροφή στην ελληνική αγορά μερικών ηχηρών ονομάτων που είχαν μηδενική πρακτική παρουσία (ή και είχαν σαφώς αποχωρήσει) και, δεύτερον, την ισχυρή παρουσία κατασκευαστών από την Ελλάδα.
Η πρώτη τάση περιλαμβάνει την επανεμφάνιση των Bowers&Wilkins, Classe, Rotel, Supra, Focal, Wilson Audio, Gryphon και Cabasse καθώς και την είσοδο στην αγορά μερικών νέων, αλλά με ξεχωριστό ενδιαφέρον, ονομάτων όπως η Audio Desk Systeme, η Auralic, η Audeze και η Grimm.
Η δεύτερη τάση περιλαμβάνει γνωστούς Έλληνες κατασκευαστές, όπως η Tsakiridis Devices, η Nexus Acoustics, Sonus Aeterna αλλά και η Aries Cerat από την Κύπρο, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από νεώτερες εταιρίες όπως η LAB12, η Black Pearls, η Geometric Harmony και η πρωτοεμφανιζόμενη και εντελώς άγνωστη σε μας, “Φως”. Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις-πέντε ακόμη ελληνικές εταιρίες με δυνατότητες που εφέτος δεν... “τόλμησαν” (για διάφορους λόγους), είναι φανερό ότι βρισκόμαστε, τουλάχιστον σε επίπεδο ενδείξεων απέναντι από μια νέα άνοιξη στον χώρο του ελληνικού audio. Θα φανεί αυτό, καλύτερα, του χρόνου. Οι φωτογραφίες ξεκινούν από εδώ.

Δημήτρης Σταματάκος