Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/06/2011

flag
english
abstract

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PHONO

Audion Premier

Thumbnail_φωτο

Από πλευράς αισθητικής, ο Premier ακολουθεί την κλασική συνταγή πολλών λαμπάτων κατασκευών, με τις λυχνίες να είναι εμφανείς και τους μετασχηματιστές κρυμμένους κάτω από ένα κάλυμμα. Αυτό που ξεχωρίζει τον προενισχυτή είναι η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του σασί του με την άψογα φινιρισμένη οριζόντια επιφάνεια και τον λογότυπο στο επάνω μέρος να επιτείνουν την αίσθηση αυτή.
O χρήστης έχει στη διάθεσή του τα απαραίτητα, δηλαδή μια είσοδο και μια έξοδο με βύσματα RCA τυπικής ποιότητας, ένα σημείο γείωσης καθώς και έναν διακόπτη που ελέγχει τη σύνδεση του δυναμικού αναφοράς του κυκλώματος με την γείωση ασφαλείας, μια ενδιαφέρουσα προσθήκη η οποία, ανάλογα με την διαμόρφωση του συστήματος μπορεί να απαλλάξει τον χρήστη από βόμβους που οφείλονται σε βρόχους γείωσης. Η είσοδος του ενισχυτή έχει τη στάνταρντ αντίσταση των 47k (λογικό, από την στιγμή που εξυπηρετεί μόνο κεφαλές κινητού μαγνήτη) και δεν προσφέρει την δυνατότητα εξωτερικής ρύθμισης του κέρδους ή της χωρητικότητας.

Φωτογραφία

Στην πίσω πλευρά του Premier θα βρείτε τα απαραίτητα: Μια είσοδο και μια έξοδο με βύσματα RCA τυπικής ποιότητας, σημείο γείωσης για το καλώδιο του βραχίονα και παροχή ισχύος/διακόπτη. Ενδιαφέρουσα πρόσθετη δυνατότητα, ο διακόπτης αποσύνδεσης της γείωσης του κυκλώματος από την γείωση ασφαλείας της συσκευής.

Το εσωτερικό του ενισχυτή κρύβει μια σχετικώς απλή κατασκευή, συναρμολογημένη σε τυπωμένο κύκλωμα με υλικά τυπικής ποιότητας κατά το μεγαλύτερο μέρος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει οικονομία στα κρίσιμα σημεία: Είδαμε αντιστάσεις 1% και πυκνωτές MKP 5% (προφανώς στο δικτύωμα που υλοποιεί την αποέμφαση RIAA). Το κύκλωμα είναι σχεδιασμένο γύρω από την διπλοτρίοδο 6N23Π (μια για κάθε κανάλι, ρωσικής κατασκευής NOS), λειτουργεί σε τάξη Α με το τροφοδοτικό να βασίζεται σε έναν δακτυλιοειδή μετασχηματιστή και να είναι σταθεροποιημένο (χρησιμοποιούνται 2 LM317 και ένας συνδυασμός T783 με ένα MOSFET IRF830).

Φωτογραφία

Το κύκλωμα είναι συναρμολογημένο σε πλακέτα. Αριστερά φαίνεται ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας. Η μεταφορά του σήματος από τις εισόδους και προς τις εξόδους γίνεται με καλώδια τα οποία έχουν αρκετό μήκος.

Φωτογραφία

χωρίς να έχουν γίνει κακώς εννοούμενες οικονομίες σε κρίσιμα σημεία του κυκλώματος. Το δικτύωμα αποέμφασης χρησιμοποιεί αντιστάσεις και πυκνωτές με μικρές ανοχές.