Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΕΝΕΡΓΟ/ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΗΧΕΙΟ

Audioengine HD6

Audioengine HD6

Αν και όλα τα προϊόντα της Audioengine κινούνται σε ένα υψηλό επίπεδο από πλευράς αισθητικής και ποιότητας κατασκευής, σε σχέση με αυτό που θα περίμενε κανείς με βάση την τιμή τους, το HD6 καταφέρνει να κάνει την υπέρβαση: Η ποιότητα της καμπίνας του (από φυσικό ξύλο, διαθέσιμο σε τρία χρώματα), oι ελαφρώς καμπυλωμένες ακμές, η διακριτική, μεταλλική (από αλουμίνιο) επιφάνεια που φιλοξενεί το ρυθμιστικό στάθμης και η γενικότερη εικόνα του, κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις πριν κάποιος αρχίσει να ασχολείται με τις λεπτομέρειες.

Audioengine HD6

Παρά το μικρό του μέγεθος, το HD6 είναι ένα εντυπωσιακό ηχείο, ιδιαίτερα καλοκατασκευασμένο, με προσεγμένες λεπτομέρειες. Είναι σαφές, εδώ, ότι η Audioengine θέλει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό, μέρος του οποίου είναι οι χρήστες με απαιτήσεις στα θέματα αυτά.

Πίσω από την ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση του ηχείου, κρύβεται ένα πλήρες σύστημα (το μόνο που λείπει είναι μια πηγή). Το HD6 διαθέτει δύο αναλογικές εισόδους, μια με βύσματα RCA και μια με mini jack (TRS 3.5mm), μια ψηφιακή οπτική είσοδο (Toslink) και την δυνατότητα να πραγματοποιεί ασύρματο streaming μέσω σύνδεσης Bluetooth, ενώ προσφέρει και μια αναλογική έξοδο (RCA) της οποίας η στάθμη ρυθμίζεται για την οδήγηση ενεργού υπογούφερ. Το πακέτο των δυνατοτήτων σύνδεσης επιτρέπει στην ουσία στο HD6 να συνδεθεί σε οποιοδήποτε σύστημα και να διαχειριστεί κάθε είδους σήμα. Ακόμη και όσοι αρέσκονται στο streaming μέσω του διαδικτύου, είτε αυτό περιλαμβάνει ελεύθερους ραδιοφωνικούς σταθμούς, είτε υπηρεσίες όπως το Tidal, το Spotify και το Pandora, μπορούν να “περάσουν” την μουσική τους στο ηχείο, αρκεί να διαθέτουν ένα media player συμβατό με Bluetooth.
Στην κατασκευή του ηχείου, η Audioengine χρησιμοποίησε, πράγματι, το σύνολο της εμπειρίας της από τα προηγούμενα χρόνια και στο HD6 μπορεί να δει κανείς μια καλή μείξη των λύσεων που έχει κατά καιρούς εφαρμόσει. Το ίδιο το ηχείο είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων με ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου, μίας ίντσας, με μαγνήτη από νεοδύμιο το οποίο αποδίδει τις υψηλές συχνότητες και ένα μιντ/γούφερ με κώνο από ανθρακονήματα, διαμέτρου 5.5 ιντσών και σασί από χυτό αλουμίνιο, για την απόδοση των μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων. Όσοι έχουν δει άλλα ηχεία της εταιρίας, αναγνωρίζουν, ασφαλώς, την αρχιτεκτονική αυτή. Η φόρτιση του γούφερ γίνεται από το χαρακτηριστικό bass reflex “σχισμής” της Audioengine, το οποίο είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά. Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από MDF με πάχος που φτάνει τα 20 χιλιοστά και το πολύ προσεγμένο φινίρισμά της συμπληρώνεται από ένα προστατευτικό που στερεώνεται μαγνητικά.

Audioengine HD6

Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ ίντσας με μεταξωτό θόλο. Το ηχείο έχει πολύ ομαλή συμπεριφορά εκτός άξονα, πιθανώς χάρις (και) στην ειδικά διαμορφωμένη μπάφλα της μονάδας.

Audioengine HD6

Γούφερ 5.5 ιντσών με κώνο από ανθρακονήματα για την απόδοση των χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων. Οι δυνατότητες του μεγαφώνου είναι εντυπωσιακές σε θέματα δυναμικών.

Το HD6 είναι ένα ενεργό σύστημα, αλλά χρησιμοποιεί παθητικό φίλτρο διαχωρισμού, το οποίο έπεται του ενισχυτή. Αυτός βασίζεται σε ένα στάδιο ισχύος τάξης ΑΒ που χρησιμοποιεί μονολιθικό ολοκληρωμένο κύκλωμα και αποδίδει 50Wrms ανά κανάλι. Όλα τα ηλεκτρονικά και οι είσοδοι βρίσκονται τοποθετημένα στο αριστερό ηχείο με το δεξί να είναι, στην ουσία, παθητικό, και να συνδέεται σε μια κατάλληλη έξοδο με ένα καλώδιο που παρέχει η εταιρία.

Audioengine HD6

Η επιλογή της στάθμης μπορεί να γίνει από το ρυθμιστικό στην πρόσοψη του ηχείου (το οποίο “κάθεται” σε ένα μικρό πάνελ από αλουμίνιο), αλλά το πιθανότερο είναι ότι ο χρήστης θα χρησιμοποιεί πιο συχνά το καλόγουστο και φιλικό σε αίσθηση τηλεχειριστήριο.

Audioengine HD6

Το HD6 περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εισόδους. Στο επάνω μέρος της φωτογραφίας, δίπλα στην υποδοχή της κεραίας, υπάρχει ο διακόπτης του pairing για την ασύρματη σύνδεση μιας πηγής μέσω Bluetooth. Οι ακροδέκτες στο κάτω μέρος είναι για την σύνδεση του παθητικού ηχείου του ζεύγους.

Σε ότι αφορά το ψηφιακό μέρος, H Audioengine έχει βασιστεί στην εμπειρία από την σχεδίαση των DAC της. Ο μετατροπέας που χρησιμοποιείται είναι ο AK4396 της AKM, ο οποίος πραγματοποιεί upsampling στα 24bit για όλα τα ψηφιακά σήματα (συμπεριλαμβανόμενων και αυτών που προέρχονται από την σύνδεση Bluetooth). H τελευταία είναι έκδοσης 4.0 και υποστηρίζει εκτός από aptX και AAC (ώστε να εξυπηρετούνται και οι κάτοχοι συσκευών iOS). Το HD6 συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο το οποίο επιτρέπει την ρύθμιση της στάθμης, την ενεργοποίηση της φίμωσης και την ενεργοποίηση του ηχείου (On/Off).

Audioengine HD6

Η φόρτιση του γούφερ γίνεται με bass reflex, τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η Audioengine έχει χρησιμοποιήσει και στο HD6 την γνωστή σχισμή που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα.