Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/01/2020

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Las Vegas, 7-10 Ιανουαρίου 2020

CES 2020 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι φίλοι των ηχείων της Klispch είχαν την ευκαιρία να δουν το The Fives ένα κόμπακτ ενεργό μόνιτορ με υπέρ-πλήρεις δυνατότητες σύνδεσης (από είσοδο phono μέχρι... Bluetooth και HDMI) και ψηφιακή ισοστάθμιση. Τα ηχεία μπορούν να διαχειριστούν σήματα μέχρι 24/192 και, εννοείται, τουίτερ με την κλασική φόρτιση χοάνης.

Η LG παρουσίασε, μεταξύ άλλων, μία έκδοση 77 ιντσών της OLED ZX, με δυνατότητα προβολής ανάλυσης 8Κ. Η σειρά ZX βασίζεται στον επεξεργαστή βίντεο Alpha 9 Gen 3, υποστηρίζουν HDMI 2.1 και Filmmaker mode. Επίσης είναι βελτιστοποιημένες για gaming (HGiG) και μπορούν να αποκωδικοποιήσουν αρχεία AV1.

Στον χώρο του κινηματογραφικού ήχου, αρκετό ενδιαφέρον είχε το soundbar SN11RG της εταιρίας. Με αύρα απαιτητικού audio, αφού έχει βάλει το χεράκι της και η Meridian, η μπάρα της LG είναι συμβατή με Dolby Atmos και DTS:X και προσφέρει δυνατότητα προσαρμογής στις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μετά την είσοδο της στον χώρο του βινυλίου με το No.515, η Mark Levinson παρουσίασε ένα νέο πλατό, το No.5105. Βασισμένο στην αισθητική της σειράς 5000, χρησιμοποιεί έναν βραχίονα 10 ιντσών με στέλεχος από ανθρακονήματα. Η κίνηση μεταδίδεται με ιμάντα σε ένα πλατό από αλουμίνιο με βάρος 6.3 κιλών και ο κινητήρας είναι σύγχρονος 12V.

O ολοκληρωμένος ενισχυτής M33 της σειράς Masters της NAD είναι αυτό που θα περίμενε κανείς: Μια κορυφαία σε δυνατότητες και ποιότητα συσκευή (με Dirac), κατάλληλη για streaming. Ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στην νέα τεχνολογία διακοπτικής ενίσχυσης της Purifi, πίσω από την οποία βρίσκονται ηχηρά ονόματα όπως ο Putzeys, o Risbo και ο Lyngdorf.

Η Panasonic παρουσίασε την νέα κορυφαία της τηλεόραση, με κωδικό HZ2000. Πρόκειται για τον συνεχιστή της περυσινής GZ2000, βασίζεται σε τεχνολογία OLED, υποστηρίζει HDR10+, Dolby Vision και Filmmaker mode και θα είναι διαθέσιμη σε έκδοση 55 και 65 ιντσών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το RB-M700B είναι ένα από τρία νέα ασύρματα ακουστικά που παρουσίασε τη Panasonic στην CES (τα μικρότερα μοντέλα είναι τα Μ500Β και M300B). Η εταιρία έχει δώσει έμφαση στην απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων με την χρήση της τεχνολογίας XBS Deep η οποία περιλαμβάνει επεμβάσεις στην δομή της κάψας και του διαφράγματος και ισοστάθμιση.

Η Resonado παρουσίασε το τελευταίο από τα πρωτότυπά της, στην τεχνολογία FCS (Flat Core Speaker). Η βασική ιδέα έγκειται στην δημιουργία ενός λεπτού, planar, πηνίου φωνής (σε διάφορα υλικά) και η τοποθέτησή του κάθετα προς την επιφάνεια ενός επίπεδου διαφράγματος. Τα αντίστοιχα μεγάφωνα προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια σε συνάρτηση με το ύψος τους.

Θα το έχετε καταλάβει ήδη, ότι οι αναλύσεις 4K ήταν “last year” στην CES 2020. Τα 8K είναι πλέον το νέο πεδίο ανταγωνισμού. Εδώ, η Q950TS της Samsung με δυνατότητες προβολής 8K, βασισμένη σε πάνελ QLED, πρακτικώς χωρίς περιθώριο (bezel-less). Τα ηχεία είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο. Θα είναι διαθέσιμη σε 65, 75 και 85 ίντσες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από τα νέα ασύρματα ακουστικά που παρουσίασε η Sennheiser ήταν το HD 450BT. Αναμένονται τους επόμενους μήνες με αρκετά προσιτή τιμή και περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα καταστολής των εξωτερικών θορύβων.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης, την τρίτη γενιά των ασύρματων Momentum. Το νέο μοντέλο διαθέτει αναδιπλούμενο σκελετό, περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ANC με δυνατότητα παράκαμψης, όποτε ο χρήστης το κρίνει σκόπιμο και συνεργάζεται με την εφαρμογή για smartphones της Sennheiser (Smart Control).

Η Shure είναι μια ακόμη εταιρία με καταβολές στον χώρο του pro audio που παρουσίασε ασύρματα ακουστικά επαγγελματικών προδιαγραφών. Η σειρά ονομάζεται AONIC και περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το over-ear 50 και το IEM 250. Αμφότερα προσφέρουν καταστολή των εξωτερικών θορύβων και ελέγχονται από το app της (ShurePlus Play).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το επόμενο βήμα της Sonarworks ονομάζεται SoundID. Η εταιρία έγινε γνωστή από την δουλειά της στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των ακουστικών και τώρα χρησιμοποιεί την έρευνά της ώστε με απλές (μέσω app) διαδικασίες ο χρήστης να αποκτά το δικό του προφίλ το οποίο εφαρμόζεται σε κάθε συμβατή συσκευή ή κάθε υπηρεσία.

Η ZH8 της Sony φαίνεται να είναι μια προσπάθεια της εταιρίας να “κατεβάσει” την ανάλυση 8Κ σε επίπεδα που εξασφαλίζουν κάποια ρεαλιστικά νούμερα πωλήσεων. Η νέα τηλεόραση είναι 75 ιντσών, χρησιμοποιεί πάνελ με φωτισμό Full Array LED και βασίζεται στον επεξεργαστή Χ1 Ultimate. Το λειτουργικό είναι Android 9.0 και το design concept ονομάζεται Immersive Edge.

Η TCL παρουσίασε το soundbar Alto 9+ ως μια προσπάθεια για την δημιουργία μια ηχομπάρας συμβατής με Dolby Atmos με προσιτή τιμή (αναμένεται στην περιοχή των 400-500 δολαρίων, όταν διατεθεί). Είναι ένα σύστημα 3.1 (με ασύρματο sub) το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Ray-Danz για την δημιουργία εικονικής αίσθησης του ύψους χωρίς τα αντίστοιχα ηχεία.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία παρουσίασε μια νέα τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού για πάνελ LCD-LED την οποία ονομάζει Vidrian Mini-LED. Σύμφωνα με την TCL πρόκειται για το πρώτο σύστημα που χρησιμοποιεί δεκάδες χιλιάδες LED διαστάσεων μικρόμετρου τα οποία είναι ενσωματωμένα σε ένα διαφανές υπόστρωμα από γυαλί. Η τεχνολογία στοχεύει σε πάνελ 65 ιντσών και άνω, στα 8K.

Η Teac παρουσίασε τον PE-505, τον πρώτο της προενισχυτή phono. Πρόκειται για μια dual-mono σχεδίαση, η οποία υποστηρίζει balance και single ended συνδέσεις κεφαλών και βασίζεται σε πλήρως ισορροπημένες τοπολογίες. Προσφέρει επιλογή καμπύλης αποέμφασης καθώς και επιλογή παραμέτρων φόρτισης των κεφαλών.

Η Technics παρουσίασε τα πρώτα της ασύρματα in-ear. Τα EAH-AZ70W ακολουθούν το ρεύμα της εποχής σε ό,τι αφορά τον γενικό σχεδιασμό και περιλαμβάνουν θήκη μέσω της οποίας φορτίζονται για συνολικά 18 ώρες αυτονομίας, (6+12 από την θήκη). Διαθέτουν ένα πλήρως ρυθμιζόμενο (μέσω app) σύστημα καταστολής εξωτερικών θορύβων.

Thumbnail

Τον κατασκευαστή smartphones ZmBISI είναι η αλήθεια ότι δεν τον γνωρίζουμε. Μπαίνει στην συνολική εικόνα, ως ο πρώτος που ενσωμάτωσε την τεχνολογία Spatial Audio της THX για απόδοση ηχητικού περιβάλλοντος 360 μοιρών και μάλιστα με την δημιουργία του προσωπικού HRTF του χρήστης μέσω μιας απλής φωτογραφίας των αυτιών του.

Φωτό_Ανοίγματος