Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/01/2020

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Las Vegas, 7-10 Ιανουαρίου 2020

CES 2020 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

Λένε ότι “όποιος ψάχνει, βρίσκει” και η αλήθεια είναι ότι εφέτος χρειάστηκε αρκετό ψάξιμο για να εντοπίσουμε τις ενδιαφέρουσες παρουσίες στον χώρο των οπτικοακουστικών συστημάτων, στο Las Vegas. Ο τοπικός πολιτικός διχασμός και μια σωρεία wanna-be προϊόντων που είναι σαν να έχουν σχεδιαστεί από παράφρονες επιστήμονες κινουμένων σχεδίων (αυθόρμητα, μου έρχεται στο μυαλό ο Heinz Doofenshmirtz των Povenmire/Marsh), έδωσαν έναν γκροτέσκο χαρακτήρα στο σόου και επιχείρησαν να μας εμποδίσουν. Δεν τα κατάφεραν.
Στην πραγματικότητα, και η φετινή CES, όπως και περυσινή (όπως και οι επόμενες, κατά πάσαν πιθανότητα), είχε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να δείξει. Ωστόσο, όπως είχαμε διαπιστώσει και στις αρχές του 2019, είναι σαφές ότι το κέντρο βάρους της διοργάνωσης έχει μετατοπιστεί προς μια κουλτούρα που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως “της αρπαχτής” ή του “άμα πιάσει έπιασε”. Όχι ότι αυτό είναι ιδιαίτερα πρόσφατο χαρακτηριστικό, αλλά στο παρελθόν δεν ήταν αυτό που επικρατούσε και οι σοβαροί παίκτες, σε όποια βιομηχανία και αν ανήκαν, έδιναν τον ρυθμό. Τώρα είναι απλώς παρόντες.
Βεβαίως είναι δύσκολο να φανταστείς τι από τα παραπάνω θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. H CES αποτελεί μια αρκετά καλή απεικόνιση της τρέχουσας πραγματικότητας (πολιτικής και πολιτισμικής/κοινωνικής κυρίως και δευτερευόντως τεχνολογικής) και η πραγματικότητα αυτή είναι που γεννάει τόσο τις παράλογες όσο και τις εξόχως βαρετές (για κάποιους) πλευρές του σόου, οι οποίες, όχι σπάνια, καλύπτουν με έναν θόρυβο δυσανάλογο προς την αξία τους τις πραγματικά καλές ιδέες και τις σοβαρές εξελίξεις. Ελπίζοντας σε ένα καλό re-engineering, παραθέτουμε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά που ανακαλύψαμε...

Δημήτρης Σταματάκος