Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/09/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 6-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

IFA 2019 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η House of Marley επέδειξε, επίσης, την νέα έκδοση του πλατό Stir It Up, η οποία μπορεί να συνδεθεί και ασύρματα μέσω Bluetooth. Και εδώ, έχουμε χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ανακυκλώσιμου αλουμινίου και ξυλείας μπαμπού.

Το Elite 75t της Jabra είναι μια βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου ασύρματου in-ear της εταιρίας, Elite 65t. Είναι μικρότερο σε μέγεθος και έχει μεγαλύτερη αυτονομία, η οποία φθάνει τις 7.5 ώρες με δυνατότητα 28 ωρών συνολικά, όταν φορτίζεται μέσω της ειδικής θήκης.

Η JBL παρουσίασε το νέο soundbar Bar 5.1 Surround, το οποίο θα συνυπάρξει για λίγο καιρό με ένα παρόμοιο, παλαιότερο μοντέλο που ονομάζεται Bar 5.1. Το νέο ηχείο βασίζεται σε ψηφιακή επεξεργασία για την δημιουργία εικονικού surround και συνοδεύεται από υπογούφερ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η JVC παρουσιάσει συστηματικά ένα νέο μοντέλο του επιτυχημένου φορητού Boom Blaster. Η φετινή εκδοχή, προσφέρει μεγάλη συνδεσιμότητα (με ενσωματωμένο CD player και δέκτη DAB+, θύρα USB, βοηθητική είσοδο και ασύρματο streaming μέσω Bluetooth) αλλά βεβαίως, το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι παίζει δυ-να-τά!

Στο κομμάτι της εικόνας, η εταιρία παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τον προβολέα LX-NZ3, τεχνολογίας DLP, με φωτεινή πηγή βασισμένη σε μπλε laser του οποίου η φωτεινότητα με βάση τα χαρακτηριστικά του προγράμματος. Ο νέος προβολέας είναι κατάλληλος για προβολή 4K/HDR10 και αναμένεται στην αγορά τον Νοέμβριο.

Μικρό συστηματάκι από την Kenwood. Ο κωδικός είναι M-819DAB και προσφέρει, εκτός από δέκτη FM/DAB+, CD player, δυνατότητα χρήσης αποθηκευτικών μέσων μέσω θύρας USB, βοηθητική είσοδο και ασύρματο streaming μέσω Bluetooth.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στον χορό της ανάλυσης και των ιντσών, η LG επέδειξε την τηλεόραση 88Z9, μια συσκευή με πάνελ OLED, διαγώνιο 88 ιντσών και δυνατότητα προβολής 8K. Η εταιρία αναφέρει ότι με διαμόρφωση αντίθεσης (CM) πάνω από 0.25 είναι ντε φάκτο συμβατή με τις συστάσεις του ICDM σε ό,τι αφορά την προβολή εικόνων υπέρ-υψηλής ευκρίνειας. Θα στοιχίζει 30.000 δολάρια...

Η Marantz επέδειξε τον NR1200, έναν μικρό σε διαστάσεις ραδιοενισχυτή, ο οποίος αποδίδει 75W ανά κανάλι. H συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο DAC, προενισχυτή phono και δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth, AirPlay2 και HEOS.

Την Metz δεν την γνωρίζει κανείς για τα ηχεία της, αλλά το SW80 είναι ένα ενδιαφέρον υπογούφερ. Βασίζεται σε μια οκτάιντση μονάδα με φόρτιση μέσω διπλού παθητικού ακτινοβολητή, διαθέτει αναλογική και ψηφιακή είσοδο, μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth και, λογικά, συνεργάζεται άμεσα με τις τηλεοράσεις της εταιρίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μιλώντας για τηλεοράσεις, η εταιρία επέδειξε τα κορυφαία της μοντέλα με τεχνολογίες OLED και LED και δυνατότητα προβολής 8K και έκανε αρκετό θόρυβο με το οικοσύστημα Swaiot ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης που βασίζεται σε τεχνολογίες AIoT (Artificial Intelligence of Things) για το οποίο, μάλιστα, βραβεύθηκε. Περισσότερες εξηγήσεις για το τί, ακριβώς κάνει το Swaiot, προς το παρόν δεν έχουμε...

Ενδιαφέρον επιτραπέζιο ηχείο από την Mooni. Είναι επαναφορτιζόμενο, ασύρματο (Bluetooth) με δυνατότητα pairing για στερεοφωνική λειτουργία και ενσωματώνει φωτιστικό RGB του οποίου η φωτεινότητα και το χρώμα ελέγχονται.

Η NEON παρουσίασε το κόμπακτ ηχοσύστημά MTB980D το οποίο περιλαμβάνει CD player και ραδιοενισχυτή με υβριδική σχεδίαση (λαμπάτη προενίσχυση, solid state στάδιο ισχύος). Το σύστημα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα, μέσω αναλογικής εισόδου και μέσω USB σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης.

IFA Floor
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο νέος δικαναλικός ραδιοενισχυτής της Onkyo έχει κωδικό TX-8390. Περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο συνδέσεων (αναλογικές, HDMI και ψηφιακές, με δυνατότητα 32/384 και DSD256), δυνατότητα ασύρματου streaming (Chromecast/AirPlay2) και μπορεί να αποδώσει 2x200W/6Ω. Μπορεί να διαχειριστεί βίντεο 4K/60p/HDR. Αναμένεται τον Νοέμβριο.

Η ιδέα του διπλού πάνελ LCD φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Μετά την Hisense, η Panasonic επέδειξε την τεχνολογία MegaCon, η οποία χρησιμοποιεί δύο LCD, ένα για τον έλεγχο της φωτεινότητας και ένα για το χρώμα, με αποτέλεσμα ο λόγος αντίθεσης να φτάνει το 1.000.000:1 και η φωτεινότητα τα 1000 nits.

Μια από τις κορυφαίες τηλεοράσεις που παρουσίασε η Philips εφέτος ήταν η +984, OLED 65 ιντσών. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία χρησιμοποιεί τον νέο επεξεργαστή P5, τρίτης γενιάς, υποστηρίζει προβολή 4K/HDR10/10+, διαθέτει Ambilight και το ηχητικό της σύστημα είναι σχεδιασμένο από την Bowers&Wilkins (με δυνατότητα Atmos 2.1.2).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Philips επέδειξε, επίσης τα νέα της ασύρματα ακουστικά (Bluetooth 5.0), τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία ενεργής καταστολής θορύβου και χρησιμοποιούν 4 μικρόφωνα (δύο στις κάψες και δύο εξωτερικά) για την λειτουργία τους. Έχουν αυτονομία 30 ώρες.

Οι φίλοι της Pioneer θα χαρούν να μάθουν ότι η εταιρία ανακοίνωσε ένα μικρότερο μοντέλο SA-CD, βασισμένο στο κορυφαίο PD-70AE. Με κωδικό PD-50AE βασίζεται στο ίδιο τσιπ της ESS (ES9026PRO, με δυνατότητα επιλογής ψηφιακού φίλτρου) και διαθέτει θύρα USB για σύνδεση με εξωτερική ψηφιακή πηγή. Αναμένεται τον Νοέμβριο.

Στον χώρο του AV, η εταιρία παρουσίασε τον νέο κορυφαίο ραδιοενισχυτή SC-LX904, με δυνατότητα διαχείρισης σημάτων UHD/HDR, ενσωματωμένο scaler στα 4Κ και ένδεκα κανάλια με ισχύ 215W, μέσω διακοπτικών σταδίων εξόδου. Υποστηρίζει Dolby Atmos/DTS:X.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Leviathan της Razer δεν είναι καινούριο αλλά παραμένει ενδιαφέρον. Βασίζεται σε μια μικρή ηχομπάρα, η οποία τοποθετείται κάτω από το monitor και δημιουργεί εφέ surround σε περιβάλλον desktop audio, για την θέαση ταινιών και για παιχνίδια. Συνοδεύεται από sub.

Τα TrueConnect δεν είναι καινούρια, αλλά είναι τα μοναδικά in-ear της RHA τα οποία είναι ασύρματα χωρίς neckband. Είναι ανθεκτικά στην σκόνη και στην υγρασία και έχουν αυτονομία 5 ωρών ανά φόρτιση, με την θήκη να προσφέρει μέχρι τέσσερις πλήρεις φορτίσεις.

Η Samsung παρουσίασε την Q950R, μια τηλεόραση με δυνατότητα προβολής 8Κ, η οποία είναι διαθέσιμη σε τέσσερις διαφορετικές διαγώνιους, 65, 75, 82 και 82 ιντσών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα ασύρματα in-ear της Sandberg είναι μια κλασική περίπτωση ακουστικών που συνοδεύονται από τον φορτιστή τους. Ωστόσο, ο τελευταίος είναι, στην πράξη ένα powerbank 2000mAh το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για να φορτίσει και άλλες συσκευές.

Η Sennheiser επέδειξε το AMBEO Soundbar, μια ηχομπάρα υψηλού επιπέδου η οποία μπορεί να υποστηρίξει πολυκαναλικό ήχο 5.1.4 και είναι συμβατή με όλα τα τελευταία φορμά (Atmos, DTS:X, κλπ, σε virtual mode, με βάση αλγόριθμο του Fraunhofer, χωρίς περιφερειακά ηχεία). Για το επιτύχει αυτό, βασίζεται σε 13 μεγάφωνα, από τα οποία τα έξι είναι τετράιντσα γούφερ, γεγονός που εξηγεί και τον ισχυρισμό ότι κατεβαίνει μέχρι τα 30Hz!

Η εταιρία επέδειξε, επίσης την τρίτη γενιά των ασύρματων ακουστικών Momentum. Το Momentum 3 είναι μια on-ear σχεδίαση βασισμένο σε Bluetooth 5 η οποία προσφέρει ενεργή καταστολή των εξωτερικών θορύβων. Έχει αυτονομία 17 ωρών και μπορεί να συνδεθεί και ενσύρματα.

IFA Floor