Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/09/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 6-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

IFA 2019 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μία από τις ενδιαφέρουσες υπερβολές αυτής της χρονιάς: Οι απαιτητικοί gamers μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Predator Thronos Air της Acer για να στήσουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον όπου θα ζήσουν το παιχνίδι τους. Θα κοστίσει, βεβαίως, πάνω από €10.000, χωρίς το hardware.

Η Adidas παρουσίασε δύο συστήματα ακουστικών, ένα over-ear και ένα in-ear, για όσους αθλούνται έντονα. Και τα δύο είναι, φυσικά, ασύρματα, αλλά το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι τα μαλακά τους μέρη είναι από ειδικό πλεκτό ύφασμα που καθαρίζει πολύ εύκολα και απορροφά τον ιδρώτα.

Το AT-LP5X της Audio Techica είναι ο διάδοχος του AT-LP5, ενός πολύ επιτυχημένου, κατά τα φαινόμενα πλατό με ενσωματωμένο phono και θύρα USB. Το νέο μοντέλο, διατηρεί αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά διαθέτει δυνατότητα 78 στροφών και νέα κεφαλή, την AT-VM95E η οποία είναι προεγκατεστημένη.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Audio Technica επέδειξε επίσης τα ασύρματα in-ear ακουστικά ATH-CK3TW, ένα ιδιαίτερα προσιτό μοντέλο με τιμή η οποία αναμένεται κάτω από τα 100 δολάρια. Βασίζονται σε Bluetooth v.5 και έχουν αυτονομία 6 ωρών. Θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα χρώματα.

Μπορεί να καθυστέρησε στον αγώνα δρόμου για τα soundbars, αλλά η Bang & Olufsen όταν κάνει κάτι, το κάνει καλά! Το Stage είναι το πρώτο προϊόν του είδους για τον ιστορικό κατασκευαστή. Βασίζεται σε 11 μονάδες, υποστηρίζει Dolby Atmos (χωρίς ηχεία ύψους, με ψηφιακή επεξεργασία) και ασύρματες συνδέσεις Chromecast και AirPlay2.

Η Braun επιστρέφει. Ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες κατασκευαστές με πρωτοποριακό (για την εποχή) design, μπαίνει και πάλι στον χώρο του ηχείου από όπου είχε αποχωρήσει στις αρχές των 90s'. Η σειρά ονομάζεται και πάλι LE και θα περιλαμβάνει τρία ασύρματα μοντέλα με δυνατότητες σύνδεσης Bluetooth/WiFi.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Buoq είναι μια νέα εταιρία η οποία προωθεί ακουστικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ηχεία, όταν φτάσει η στιγμή που πρέπει να ακούσει όλη η παρέα. Το σύστημα φαίνεται να έχει ειδική άρθρωση που επιτρέπει τις κάψες να περιστραφούν σε μεγάλες γωνίες και βρίσκεται, αυτή την στιγμή στη φάση του crowd-funding.

Η Cambridge Audio παρουσίασε δύο νέους ολοκληρωμένους ενισχυτές, τον CXA61 και τον CXA81. Τα δύο μοντέλα αποτελούν βελτιωμένες εκδόσεις των CXA60/80, με καλύτερα υλικά στο αναλογικό μέρος και ενσωματωμένο DAC βασισμένο σε τσιπ της ESS (SE9010K2M και SE9016K2M αντιστοίχως). Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων βρίσκονται στην ισχύ και στον αριθμό των εισόδων.

Το Hydra της Copra είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση design. Περιλαμβάνει ηχεία τριών δρόμων (με τουίτερ ribbon) με την θέση των μιντ να είναι μεταβαλλόμενη και κεντρική μονάδα. Πέραν της αισθητικής, έχει ενδιαφέρον και ο τρόπος ακτινοβολίας στον χώρο, ο οποίος, προφανώς, δεν είναι σταθερός.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Creative παρουσίασε το νέο USB Audio interface Sound Blaster X3. Βασίζεται στο νέο επεξεργαστή Super X-Fi ο οποίος, μεταξύ άλλων, δημιουργεί εικονικό surround μέσω ακουστικών. H συσκευή μπορεί να διαχειριστεί μέχρι 7.1 κανάλια, διαχειρίζεται streams μέχρι 24/192 και διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών.

Στην ίδια τεχνολογία ψηφιακής επεξεργασίας (Super X-Fi) βασίζονται και τα νέα ακουστικά της εταιρίας, SXFI Theater, ένα σύστημα με ασύρματη λήψη, ειδικά σχεδιασμένη για χαμηλό latency ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απαιτητικές εφαρμογές gaming. Περιλαμβάνουν και μικρόφωνο.

Τα iO είναι τα πρώτα ακουστικά της Dali. Η νέα σειρά θα βασίζεται σε Bluetooth (aptX HD) αλλά θα επιτρέπει και την ενσύρματη σύνδεση μέσω TRS 3.5mm. Το μικρό μοντέλο iO-4 αναμένεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία ενώ το iO-6 θα προσφέρει ενεργή καταστολή θορύβου. Αναμένονται άμεσα στην αγορά.

IFA Floor
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Δύο νέα soundbars από την Definitive Technology. Πρόκειται για το Studio Advance (με δυνατότητα υποστήριξης 5.1 καναλιών) και το Studio Slim (3.1 κανάλια). Και τα δύο υποστηρίζουν Chromecast, με το μεγαλύτερο μοντέλο να διαθέτει τρεις εισόδους HDMI (4K/HDR) και το μικρότερο (Slim) μια είσοδο HDMI/ARC.

Νέος ολοκληρωμένος από την Denon: ο PMA-150H περιλαμβάνει συμβατικό δέκτη FM/DAB+, αλλά και ένα πλήρες πακέτο streaming/ψηφιακών εισόδων με δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης Bluetooth/WiFi. Τα 70W ανά κανάλι προέρχονται από διακοπτικά στάδια εξόδου της Qualcomm με τεχνολογία DDFA. Ο ενσωματωμένος DAC ανεβαίνει μέχρι τα 32/384.

Ανάμεσα στα προϊόντα που παρουσίασε η Dual “εντός έδρας”, ήταν το πρωτότυπο του νέου μοντέλου Primus Maximus, το οποίο θα κινείται σε υψηλή κατηγορία τιμής, δύο νέους βραχίονες καθώς επίσης και το γνωστό, εμπορικό DT-500 (φωτό) το οποίο διαθέτει και θύρα USB.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Epson παρουσίασε δύο νέους προβολείς για οικιακή χρήση, με κωδικούς EH-TW7000 και EH-TW7100, βασισμένος σε τεχνολογία προβολής 3LCD. Αμφότεροι είναι κατάλληλοι για προβολή περιεχομένου 4Κ και μπορούν να προβάλλουν κάδρα με διαγώνιο μέχρι 500 ίντσες. Ο 7100 διαθέτει και ενσωματωμένα ηχεία.

Νέα σειρά ηχείων από την Focal. Ονομάζεται Chora και αποτελεί τον αντικαταστάτη της πολύ επιτυχημένης σειράς Chorus. Αυτή την στιγμή, περιλαμβάνει τρία μοντέλα, το βάσης/ραφιού 806 και δύο μοντέλα δαπέδου, το μεσαίο 2 1/2 δρόμων 816 και το κορυφαίο τρίδρομο 826. Και τα τρία μοντέλα χρησιμοποιούν κώνους από ανακυκλωμένα, μη πλεγμένα, ανθρακονήματα (Slatefiber).

Η Grundig παρουσίασε την πρώτη της τηλεόραση βασισμένη στο media player Fire TV της Amazon. Η πρόταση του Γερμανού κατασκευαστή είναι, εν προκειμένω, σαφής, υπέρ του streaming μέσω διαφόρων υπηρεσιών και της εγκατάλειψης της παραδοσιακής δορυφορικής τεχνολογίας. Εννοείται, ότι η συσκευή (τεχνολογίας OLED, 4Κ/Dolby Vision) υποστηρίζει φωνητικό έλεγχο μέσω Alexa.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Hama είναι γνωστή για τα διάφορα αξεσουάρ που προσφέρει. Εδώ, μια ενεργή κεραία εσωτερικού χώρου για λήψη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T/T2), η οποία δεν... προσβάλλει την αισθητική...

... και εδώ ένας προσαρμογέας ο οποίος τοποθετείται στην θύρα USB 3 μιας φορητής συσκευής και επιτρέπει την σύνδεση ακουστικών με τον παραδοσιακό, αναλογικό τρόπο, μέσω βύσματος TRRS (ή TRS).

Η Harman Kardon παρουσίασε ένα πλήρες σύστημα πολυκαναλικού ήχου 5.1 καναλιών του οποίου όλα τα ηχεία, συμπεριλαμβανόμενου και του “στενού”, κάθετου υπογούφερ συνδέονται με την κεντρική μονάδα ασύρματα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία WiSA.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Hisense παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία Sonic Laser, η οποία βασίζεται στην ιδέα των ηχείων Distributed-Mode, όπου ένα διάφραγμα στις διαστάσεις της οθόνης (τοποθετημένο επάνω σε αυτήν) δονείται με σύνθετο τρόπο ώστε να δημιουργεί μια ηχητική πηγή, τέλεια συγχρονισμένη με την εικόνα. Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια, αλλά, πάντως, παραμένει ενδιαφέρουσα. Αναμένεται προς το τέλος του χρόνου.

Η εταιρία, πάντως, έκλεψε την παράσταση με την U9e, μια από τις πρώτες συσκευές που βασίζονται στην τεχνολογία διπλού πάνελ LCD, BD Cell. Εδώ, χρησιμοποιείται ένα μονόχρωμο πάνελ για τον έλεγχο της φωτεινότητας και ένα έγχρωμο. Το αποτέλεσμα είναι λόγος αντίθεσης 150.000:1.

O εναλλακτικός/οικολογικός κατασκευαστής House of Marley επέδειξε τα ασύρματα, φορητά ηχεία No Bounds. Κατασκευάζονται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αντέχουν την υγρασία και την σκόνη ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο και διαθέτουν αναλογική είσοδο.

IFA Floor