Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/09/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 6-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

IFA 2019 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στην λογική της νέας έκδοσης κινείται και το PXC 550-II, ο αντικαταστάτης του πρώτου PXC-550. Τα ακουστικά είναι ασύρματα (Bluetooth 5), με σχεδίαση over-ear και έχουν μεγάλη αυτονομία που φθάνει τις 30 ώρες. Προσφέρει και αυτό, το σύστημα ενεργού καταστολής θορύβου της Sennheiser.

Στον χορό της εικόνας 8K έχουν μπει και οι κατασκευαστές συστημάτων εικονικής πραγματικότητας. Η Skyworth, για παράδειγμα, επέδειξε το V901, το οποίο μπορεί να προβάλει ανάλυση 8K όταν το βίντεο είναι μονοσκοπικό και ανάλυση 6K όταν είναι στερεοσκοπικό.

H Sonos έκανε αρκετό θόρυβο στην εφετινή IFA. Το πιο σημαντικό νέο προϊόν της είναι το Move, το πρώτο ηχείο στο οικοσύστημα της εταιρίας το οποίο είναι φορητό, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth και είναι κατάλληλο για χρήση σε εξωτερικό χώρο. Εκτός από όλες τις κλασικές δυνατότητες που προσφέρει η σύνδεση με συστήματα της εταιρίας, το Move μπορεί να συνδεθεί και συμβατικά, ad-hoc, με κάθε πηγή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εκτός από το Move, η Sonos παρουσίασε και μια νέα εκδοχή του γνωστού One, με κωδικό SL. Το νέο ηχείο δεν διαθέτει μικρόφωνα για να δέχεται φωνητικές εντολές και αντικαθιστά, στην ουσία, το Play:1 της εταιρίας. Μπορεί να δημιουργήσει ζευγάρια για στερεοφωνική χρήση με άλλα ηχεία One και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως περιφερειακό σε πολυκαναλικά συστήματα.

Η Sony κατάφερε να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από τα τα σαράντα χρόνια ιστορίας του Walkman, παρουσιάζοντας την έκδοση “TPS” του NW-A100, προς τιμήν της πρώτης συσκευής (TPS-L2). Πρόκειται για μια επετειακή συσκευασία όπου εκτός από το Android media player περιλαμβάνεται και μια ειδική θήκη. Το user interface της συσκευής περιλαμβάνει, επίσης ένα σχετικό vintage mode.

Περισσότερο ενδιαφέρουσα βρήκαμε την παρουσίαση του NW-ZX507 του νέου κορυφαίου PMP της εταιρίας. Η συσκευή προσφέρει balanced έξοδο ακουστικών, δυνατότητα αναπαραγωγής 32/384 και DSD128, streaming και upsampler. Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται να είναι πολύ υψηλή. Η εσωτερική χωρητικότητα είναι 64GB, επεκτάσιμη με μνήμες SD.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εκεί, πάντως, που η εταιρία “έδωσε ρέστα” είναι η ανακοίνωση του SA-Z1, ενός ηχείου του οποίου η τιμή θα αγγίζει τα 7.000 δολάρια και αποτελεί την προσπάθεια της Sony για την δημιουργία μιας near field σημειακής πηγής. Μια συστοιχία τριών θόλων για την απόδοση των υψηλών, συνεργάζεται με ένα ομοαξονικά τοποθετημένο μιντ/γούφερ, με την χρονική ευθυγράμμιση του όλου πράγματος να επιτυγχάνεται στο ψηφιακό πεδίο, μέσω FPGA.

Η Sudio είναι μια εταιρία από την Σουηδία η οποία διατηρεί έναν ενδιαφέροντα κατάλογο ακουστικών. Το Tolv είναι σχεδιασμένο για μεικτή χρήση (media player και τηλέφωνα), διαθέτει μικρόφωνο και στις δύο κάψες και συνολική αυτονομία (με φόρτιση από την θήκη) που φθάνει τις 35 ώρες.

Το TS9030 είναι ένα soundbar της TCL το οποίο υποστηρίζει αναπαραγωγή 3.1 καναλιών, είναι συμβατό με υλικό Dolby Atmos και βασίζεται στην τεχνολογία Ray-Danz της εταιρίας. Συνοδεύεται από ασύρματο υπογούφερ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο AP-505 της Teac είναι ένας μικρός σε διαστάσεις τελικός ενισχυτής, ο οποίος βασίζεται σε αρθρώματα Ncore της Hypex. Αποδίδει 2x130W σε δικαναλική λειτουργία και 250W ως γεφυρωμένος.

Για όσους θέλουν μεγάλη ακρίβεια και κεντρικό χρονισμό στο ψηφιακό τους σύστημα, το master clock CG-10M της εταιρίας βασίζεται σε ταλαντωτή που λειτουργεί σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας (OCXO) και παράγει σήμα 10MHz (±0.1ppm). Το βατόμετρο του “φούρνου” είναι όλα τα λεφτά και δεν το έχουμε ξαναδεί σε παρόμοια συσκευή!

Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, τα πρότυπα αυστηροποιούνται. Η VESA ανακοίνωσε την νέα έκδοση της προδιαγραφής DisplayHDR (v1.1) η οποία είναι περισσότερο αυστηρή και περιλαμβάνει κριτήρια για την φωτεινότητα και το χρωματικό εύρος και περιγράφει μεθόδους αξιολόγησης συστημάτων με ενεργό έλεγχο. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ένα νέο επίπεδο απόδοσης που σχετίζεται με την προδιαγραφή, το DisplayHDR 1400.

Thumbnail Thumbnail

Η Yamaha επέδειξε, μεταξύ άλλων και τις συσκευές της κορυφαίας σειράς της, 5000. Εδώ, το GT-5000, το πλατό της σειράς. Βασίζεται σε έναν διφασικό, 24-πολικό, σύγχρονο κινητήρα, ο οποίος, μέσω ιμάντα κινεί ένα πλατό από αλουμίνιο, βάρους 5kg. Ο βραχίονας έχει στέλεχος με μεταβλητή διατομή, μικρό ενεργό μήκος, για μικρότερη αδράνεια, χωρίς ρύθμιση αντιολίσθηση.

Η εταιρία έδωσε έμφαση στην σειρά προϊόντων της που βασίζονται στην τεχνολογία Musiccast. Εδώ, το Bar 400, μια ηχομπάρα η οποία βασίζεται στον αλγόριθμο DTS Virtual:X για την δημιουργία εικονικού surround και μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως σε ένα οικοσύστημα Musiccast.

IFA Floor