Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/07/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ DARED SL-2000A/VP20

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Dared SL-2000A / VP20

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

H Dared επέλεξε μία απλή και εύκολα υλοποίησιμη αλλά όχι απλοική (σε αυτή την κατηγορία τιμής) προσέγγιση:  Ο προενισχυτής χρησιμοποιεί δύο διπλοτριόδους 12ΑΤ7 για την ενίσχυση του σήματος και μία 5Ζ4P για την ανόρθωση στο στάδιο της τροφοδοσίας του.  Η συναρμολόγηση του κυκλώματος γίνεται σε τυπωμένο με υλικά τυπικής ποιότητας ενώ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η χρήση ενός ηλεκτροκίνητου  ποτενσιομέτρου της Alps για την ρύθμιση της στάθμης η οποία μπορεί να γίνει μέσω ενός μικρού τηλεχειριστηρίου.  Ο ενισχυτής προσφέρει δύο εισόδους (με καλής ποιότητας, επίχρυσα βύσματα RCA) οι οποίες επιλέγονται μέσω ενός απλού διακόπτη on-on στην πίσω πλευρά της συσκευής, και μία έξοδο με ίδιας ποιότητας βύσματα.
Το εσωτερικό του προενισχυτή κρύβει μία τακτική κατασκευή με τυπικής ποιότητας υλικό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του τελικού.
O SL-2000A διαθέτει ένα τηλεχειριζόμενο ποτενσιόμετρο της Alps, το οποίο φαίνεται στο επάνω μέρος της φωτογραφίας. Το μεγαλύτερο μέρος του κυκλώματος είναι συναρμολογημένο σε τυπωμένο κύκλωμα.  Η καλωδίωση είναι σχετικώς περιορισμένη.
Οι VP20 χρησιμοποιούν τοπολογία ultralinear push-pull στην έξοδο με δύο τετρόδους 6P3P οι οποίες οδηγούνται από ένα phase splitter και ένα πρώτο στάδιο υλοποιημένο με διπλοτριόδους 12ΑU7 και 12AX7.  Αμέσως μετά την είσοδο, και πριν το πρώτο στάδιο έχει τοποθετηθεί ένα ρυθμιστικό ευαισθησίας.  Η ισχύς που αποδίδει ο κάθε μονομπλόκ είναι 18w σε φορτία 8Ω και 4Ω με παραμόρφωση 1% και εύρος 20Hz-25kHz.  Οι δύο τελικοί ενισχυτές διαθέτουν ένα εξωτερικό σασί τροφοδοσίας το οποίο φιλοξενεί έναν δακτυλιοειδή μετασχηματιστή (με τυλίγματα για την υψηλή τάση και για τα νήματα) ένα στραγγαλιστικό πηνίο και δύο πυκνωτές, και επικοινωνεί με τους VP20 μέσω καλωδίων με βύσματα DIN 8 ακροδεκτών.  Οπως και στην περίπτωση του προενισχυτή, το κύκλωμα των τελικών είναι συναρμολογημένο σε τυπωμένο με τυπικής ποιότητας υλικά, ενώ χρησιμοποιούνται καλής ποιότητας βύσματα τόσο στην είσοδο (με επίχρυσα RCA) όσο και στους ακροδέκτες σύνδεσης των ηχείων που δέχονται καλώδια μεγάλης διατομής, δίχαλα και μπανάνες.
Το controler του Αlps, που επιτρέπει την τηλεχειρισμό του προενισχυτή. Ο μετασχηματιστής εξόδου περιλαμβάνει δευτερεύοντα για φορτία με αντίσταση 8Ω και 4Ω.
Το εξωτερικό τροφοδοτικό των τελικών ενισχυτών περιλαμβάνει έναν δακτυλιοειδή μετασχηματιστή  για την υψηλή τάση και τα νήματα των λυχνιών καθώς και ένα στραγγαλιστικό πηνίο.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr