Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 26/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Open Lab

Open Lab


Όσοι θέλουν να έχουν μια πλήρη εργαστηριακή αξιολόγηση κάποιας από τις συσκευές που διαθέτουν, τώρα μπορούν να εκμεταλλευθούν το εργαστήριο του avmentor.gr για να αποκτήσουν μια εικόνα για τις επιδόσεις και τις δυνατότητές της παίρνοντας μέρος στο project Open Lab.

Τι είναι το project Open Lab;

Το avmentor.gr -όπως και τα περισσότερα ειδικά media που ασχολούνται με το audio δοκιμάζει συστηματικά καινούριες συσκευές οι οποίες παρέχονται, ως δείγματα, από τους κατασκευαστές ή/και από τους κατά τόπους αντιπροσώπους και διανομείς τους.
Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την αγορά μιας συσκευής μπορούν να βρουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες για αυτήν διαβάζοντας μια δοκιμή αλλά δεν καλύπτονται στην περίπτωση που διαθέτουν ήδη ένα μηχάνημα το οποίο δεν δοκιμάστηκε όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά.
Ακόμη, με την αγορά των συσκευών vintage να ανθεί, η αξιολόγηση μιας παλιάς συσκευής και η αποτύπωση των χαρακτηριστικών που έχει, αποκτά νέα σημασία. Το project Open Lab απευθύνεται σε όλους (ιδιώτες και επαγγελματίες) όσοι έχουν στην κατοχή τους μια ή περισσότερες συσκευές ήχου και θέλουν να μάθουν τις επιδόσεις της.

Τι προσφέρει το Open Lab;

Με απλά λόγια, το Open Lab δίνει πρόσβαση στην εργαστηριακή υποδομή, τις διαδικασίες και την εμπειρία του avmentor.gr. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης μια συσκευής είναι να μας την εμπιστευθεί και θα πάρει στα χέρια του μια πλήρη εργαστηριακή αξιολόγηση, παρόμοια με αυτήν που μπορεί να δει στα reviews που δημοσιεύουμε. Οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι ακριβώς οι ίδιες.

Ποιες συσκευές μπορούν αξιολογηθούν;

Στην πράξη, όλες οι συσκευές αναπαραγωγής ήχου με ηλεκτρικές εισόδους και εξόδους, ηχεία (εκτός από Planar και Line Arrays), αναλογικές πηγές (πλατό/βραχίονες/κεφαλές, μαγνητόφωνα/κασετόφωνα), όλων των ειδών οι ενισχυτές και επεξεργαστές σήματος καθώς επίσης και συσκευές ψηφιακής επεξεργασίας (DAC, ADC, κλπ). Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία μπορείτε, φυσικά, να επικοινωνήσετε μαζί μας. Επίσης, καλόν είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας αν η συσκευή έχει ασυνήθιστο μέγεθος ή βάρος, ή γνωρίζετε ότι έχει κάποια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθεί κάποια λύση.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η διαδικασία της αξιολόγησης;

Αυτό, φυσικά, εξαρτάται από το είδος της συσκευής. Άλλη είναι η διαδικασία για έναν DAC και άλλη για ένα ηχείο. Λεπτομέρειες μπορούμε να σας δώσουμε όταν θα έλθετε σε επικοινωνία μαζί μας, ενώ, τότε, μπορούμε να συζητήσουμε και ιδιαίτερες ανάγκες αν υπάρχουν.

Ποια είναι τα δεδομένα της αξιολόγησης που θα πάρω;

Θα πρέπει να περιμένετε ένα βασικό πακέτο διαγραμμάτων παρόμοιο με αυτό που δημοσιεύουμε στις δοκιμές μας, μαζί με τις παραμέτρους/συνθήκες της διαδικασίας, σε ηλεκτρονική μορφή (στην μέγιστη ανάλυση που επιτρέπουν τα όργανα μέτρησης).
Επιπροσθέτως, το Open Lab μπορεί να παρέχει, κατόπιν συμφωνίας, περισσότερους πόρους, όπως για παράδειγμα μια Τεχνική Έκθεση με ερμηνεία των μετρήσεων και παρατηρήσεις, καθώς επίσης και αρχεία με πηγαία (Raw) δεδομένα των μετρήσεων.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την αξιολόγηση του Open Lab;

Με όποιον τρόπο κρίνετε εσείς σκόπιμο. Σε περίπτωση που επιλέξετε να δημοσιεύσετε κάποιο από τα υλικά που θα πάρετε στα χέρια σας, δεσμεύεστε να κάνετε αναφορά στην πηγή (Μετρήσεις: avmentor.gr/Open Lab).

Τι μπορεί να γίνει για συσκευές που δεν λειτουργούν/λειτουργούν μερικώς/με προβλήματα;

Θα πρέπει να ελέγξετε την συσκευή σας πριν μας την παραδώσετε. Σε περίπτωση που η συσκευή δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Θα πρέπει να απευθυνθείτε, πρώτα, σε κάποιον τεχνικό για την επισκευή της και στην συνέχεια στο Open Lab για την αξιολόγησή της. Κατ΄εξαίρεση και μετά από συνεννόηση μπορούμε να αξιολογήσουμε συσκευές που λειτουργούν με προβλήματα, χωρίς να υπάρχει η δέσμευση ότι η αξιολόγηση θα δείξει άμεσα την αιτία των προβλημάτων αυτών (αν και το πιθανότερο είναι ότι θα την δείξει).

Ποιο είναι το κόστος μιας αξιολόγησης στο Open Lab;

Υπάρχει πλήρης τιμοκατάλογος με τις υπηρεσίες μας. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail (η διεύθυνση εμφανίζεται στο τέλος αυτού του κειμένου) για να σας τον αποστείλουμε.

info: Open Lab Project, email επικοινωνίας: open-lab@avmentor.gr


H φωτογραφία της σελίδας: To πάνελ μιας γεννήτριας audio της Hewlett Packard, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές τις δεκαετίας του 1950, με κωδικό HP-205AG. Φαίνεται ότι ήταν το πρώτο όργανο μέτρησης στην περιοχή των ακουστικών συχνοτήτων το οποίο μπορούσε να πραγματοποιήσει μια σειρά μετρήσεων (είχε έξοδο και είσοδο, όπως οι σύγχρονοι αναλυτές και είχε ενσωματωμένα φορτία). Το στάδιο εξόδου της χρησιμοποιούσε δύο λυχνίες 6L6 σε τοπολογία push-pull και η HP ανέφερε ότι είχε παραμόρφωση μικρότερη από 1% (20Hz-20kHz).
Πηγή: Richard Sears