Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 10/09/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το Kii Three στην ελληνική αγορά.

Το Kii Three στην ελληνική αγορά.
07/05/2015, [δ.τ.]

Η Kii Audio είναι μια νέα εταιρία πίσω από την οποία βρίσκονται γνωστά ονόματα του χώρου όπως ο Bruno Putzeys. Την άνοιξη ανακοινώθηκε επισήμως το πρώτο προϊόν της, το ηχείο Three που κέρδισε τις εντυπώσεις στο σόου του Μονάχου. Τώρα, το Three είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, από το Athens Pro Audio.
Εκτός από τον Putzeys, στην εταιρία συμμετέχουν οι Bart van der Laan, Wim Weijers, Chris Reichardt και Thomas Jansen και το Three, με βάση τα όσα αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, είναι ένα μικρό σε διαστάσεις ηχείο το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει τον ήχο ηχείων μεγάλου όγκου, να μπορεί να διαχειριστεί μεγάλη ισχύ και να διαθέτει ελεγχόμενη κατευθυντικότητα. Γνωρίζοντας την ιστορία των ιδρυτών της Kii, δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη το γεγονός ότι στον δρόμο προς του στόχους αυτούς επιστρατεύθηκε μια ενεργή σχεδίαση που υποστηρίζεται από ψηφιακή επεξεργασία του σήματος. Το τελικό προϊόν είναι ένα προσεγμένο από την άποψη της αισθητικής, κόμπακτ ηχείο έξι δρόμων το οποίο ακτινοβολεί με τρόπο ελεγχόμενο προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε η συνολική του συμπεριφορά να αντιστοιχεί με αυτήν ενός ηχείου του οποίου η μπάφλα είναι “μερικά μέτρα σε πλάτος”, όπως αναφέρει η Kii.
Η τεχνολογία την οποία χρησιμοποιεί το Three ονομάζεται Active Wave Focusing και βασίζεται σε φίλτρα (υλοποιημένα στο ψηφιακό πεδίο) που δεν μοιράζουν τις περιοχές συχνοτήτων, όπως συμβαίνει με ένα συμβατικό crossover αλλά φροντίζουν ώστε η συνολική ακτινοβολία του στο χώρο αντιστοιχεί με αυτήν που -σε ιδανικές συνθήκες- θα προερχόταν από το μεγάφωνο των μεσαίων που βρίσκεται στο κέντρο της μπάφλας και θα ήταν περιορισμένη στον ημιχώρο εμπρός από αυτήν. Αυτή η συμπεριφορά είναι αντίστοιχη αυτής που επιτυγχάνεται όταν το ηχείο είναι ενσωματωμένο σε έναν από τους τοίχους του δωματίου (μια συνηθισμένη επιλογή στα control rooms).
Κάθε μεγάφωνο του Three οδηγείται από τον δικό του τελικό ενισχυτή (συνολικά υπάρχουν έξι κανάλια διακοπτικών τελικών 250W σχεδιασμένα, εννοείται, από τον Putzeys και βασισμένα στην τελευταία εκδοχή της τεχνολογίας Ncore της Hypex), το δικό του μετατροπέα d/a και το δικό του κανάλι DSP. H εταιρία αναφέρει επίσης ότι υπάρχει ένας βρόχος ελέγχου που βελτιώνει την συνολική απόδοση του ζεύγους ενισχυτή/μεγάφωνο.
Τα ψηφιακά μέρη (μετατροπείς a/d και d/a και το DSP) είναι σχεδιασμένα από την van der Laan και, εκτός από την υλοποίηση του αλγόριθμου για το active Wave Focusing εξασφαλίζουν ότι τα μεγάφωνα του ηχείου παραμένουν, πάντοτε, μέσα σε ασφαλή περιοχή λειτουργίας μεταβάλλοντας την συμπεριφορά των φίλτρων αναλόγως. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτό επιτρέπει στο Three να λειτουργήσει σε πολύ υψηλές στάθμες διατηρώντας την διαύγειά του.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, το ηχείο της Kii περιλαμβάνει αναλογική και ψηφιακή είσοδο καθώς και τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με βάση το πρότυπο WISA. Τα ψηφιακά σήματα υπόκεινται σε upsampling. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στον αντιπρόσωπο της Kii στην ελληνική αγορά, Athens Pro Audio.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, http://www.athensproaudio.gr/, http://www.kiiaudio.com/