Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/12/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Audiovector SR 3 Signature

Audiovector SR 3 Signature

Με ύψος ελάχιστα μεγαλύτερο του ενός μέτρου, πλάτος περί τα 20 εκατοστά και βάθος λίγο παραπάνω από 30, το SR 3 Signature δεν είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο σε διαστάσεις ηχείο δαπέδου, καταφέρνει ωστόσο να κερδίσει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του. Η διχρωμία της μπάφλας, οι καμπυλωμένες πλευρικές επιφάνειες και ο ιδιαίτερος σε εμφάνιση (και λειτουργικότητα -όπως θα δούμε) πλίνθος που χρησιμοποιείται για την στήριξη στο δάπεδο δημιουργούν, μαζί με το άψογο φινίρισμα (American Cherry, στην περίπτωση του ηχείου της δοκιμής), μια άριστη πρώτη εντύπωση.

Audiovector SR 3 Signature

Το SR 3 Signature είναι ένα ιδιαίτερα καλοκατασκευασμένο και προσεγμένο ως προς την εμφάνισή του ηχείο. Η Audiovector έχει συμπληρώσει το παραδοσιακά ποιοτικό ξύλινο μέρος, με διχρωμίες (στην μπάφλα και την πίσω πλευρά) και ένα πλίνθο που ξεχωρίζει.

To SR 3 Signature είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων, με τρία μεγάφωνα. Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ με θόλο κατασκευασμένο από φυσικό μετάξι, ενισχυμένο με ίνες άνθρακα. Η εταιρία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο τουίτερ (ονομάζεται Evotech) είναι σχεδιασμένο ώστε να εμφανίζει ελάχιστα φαινόμενα συμπίεσης, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες πρόσληψης ισχύος (που ξεπερνούν το 1kW για ριπές των 5mS) και μπορεί να λειτουργήσει με την σχεδίαση SEC (Sound Enhancement Concept) η οποία χρησιμοποιείται σε όλα τα ηχεία της εταιρίας με εξαίρεση το κορυφαίο μοντέλο R 11. Η συγκεκριμένη προσέγγιση περιλαμβάνει ανοίγματα στο πίσω μέρος της καμπίνας μέσω των οποίων εκτονώνεται η οπίσθια ακτινοβολία του τουίτερ αλλά με τρόπο επιλεκτικό σε συνάρτηση με την συχνότητα. Με βάση λεπτομέρειες που δημοσιεύει η ίδια η Audiovector αυτό γίνεται με την χρήση απορροφητικών υλικών και την διαμόρφωση του ίδιου του ανοίγματος, σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρία αναφέρει ότι αυτή η ακτινοβολία, πρώτον, βελτιώνει την αίσθηση της στερεοφωνικής εικόνας και κάνει το ηχείο πιο φιλικό σε θέσεις ακρόασης εκτός της ιδανικής και, δεύτερον, συνεισφέρει στην ελαχιστοποίηση των φαινομένων συμπίεσης. Το επίπεδο ποιότητας Signature, γενικά, είναι το ανώτερο επίπεδο ποιότητας στο οποίο η Audiovector χρησιμοποιεί τουίτερ θόλου. Τα μεγαλύτερα μοντέλα χρησιμοποιούν τουίτερ βασισμένα στην τεχνολογία AMT.

Audiovector SR 3 Signature

Το τουίτερ Evotech βασίζεται σε ένα θόλο από φυσικό μετάξι, ενισχυμένο από ανθρακονήματα και είναι η κορυφαία μονάδα θόλου της Audiovector.

Audiovector SR 3 Signature

Για την απόδοση των μεσαίων και των χαμηλών συχνοτήτων χρησιμοποιούνται δύο μεγάφωνα με κώνο από σάντουιτς συνθετικών υλικών και ανάρτηση με μεγάλες διαδρομές. Αξίζει να παρατηρήσει κανείς ότι το σασί της μονάδας χρησιμοποιεί τρία μόνο σημεία στερέωσης στην μπάφλα, μια επιλογή που, κατά την εταιρία, μειώνει του συντονισμούς.

Οι μεσαίες συχνότητες (από τα 210Hz έως τα 3kHz) αποδίδονται από ένα μιντ/γούφερ 5.5 ιντσών με κώνο από σάντουιτς συνθετικών υλικών (ένα από τα οποία είναι τα ανθρακονήματα) και πηνίο φωνής βασισμένο σε τιτάνιο. Ένα ίδιο μεγάφωνο χρησιμοποιείται και για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων (κάτω από τα 200Hz). Η Audiovector σχεδιάζει η ίδια τα μεγάφωνά της και αυτό φαίνεται τόσο από την επιλογή των υλικών και τις μεγάλες διαδρομές (στην περίπτωση των μιντ/γούφερ) όσο και από τον τρόπο στήριξής τους στην μπάφλα, μόνο σε τρία σημεία, μια επιλογή η οποία, όπως αναφέρει η εταιρία, ελαχιστοποιεί τους συντονισμούς και βελτιστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται η κινητική ενέργεια μεταξύ των δύο μερών.

Audiovector SR 3 Signature

Στο πίσω μέρος, δύο οπές υλοποιούν αυτό που η Audiovector ονομάζει SEC (Sound Enhancement Concept). Ένα μέρος της οπίσθιας ακτινοβολίας του τουίτερ περνά στον χώρο με στόχο την βελτίωση της εικόνας και την μείωση των φαινομένων συμπίεσης στα μεγάφωνα.

Audiovector SR 3 Signature

Η σύνδεση με τον ενισχυτή γίνεται μέσω ακροδεκτών πολύ καλής ποιότητας. Υποστηρίζεται τριπλοκαλωδίωση.

Η φόρτιση της καμπίνας γίνεται με bass reflex το οποίο ακτινοβολεί προς το δάπεδο. Η οπή εκτόνωσης “κρύβεται” στο κάτω μέρος του ηχείου, πίσω από τον πλίνθο που χρησιμοποιείται για την στήριξη στο δάπεδο και βλέπει σταθερή απόσταση από το δάπεδο, επομένως η συμπεριφορά της είναι περισσότερο ελεγχόμενη.
Η σύνδεση του ηχείου με τον ενισχυτή γίνεται μέσω ακροδεκτών πολύ καλής ποιότητας οι οποίοι υποστηρίζουν τριπλοκαλωδίωση.

Audiovector SR 3 Signature

Το bass reflex είναι “κρυμμένο” στον πλίνθο και ακτινοβολεί προς το δάπεδο.