Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/02/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο open reel από την Ballfinger.

Νέο open reel από την Ballfinger.
2020/02/06, [εταιρικό website]

Μετά το κορυφαίο M 063, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από τρία περίπου χρόνια, η Ballfinger ανακοίνωσε ένα νέο μαγνητόφωνο R2R, με κωδικό M 002 P, μια συσκευή με κάπως πιο προσιτή τιμή, κατάλληλη μόνο για playback, εύκολη στην τοποθέτησή της και με έξοδο για οδήγηση εξωτερικών ενισχυτών μαγνητικής κεφαλής. Η τελευταία αυτή δυνατότητα υλοποιείται με βύσματα XLR στα οποία εμφανίζεται απευθείας η έξοδος της κεφαλής χωρίς να προηγηθεί κάποια άλλη προενίσχυση ή ισοστάθμιση, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά της επιλογής του.
Το M 002 P είναι μια κόμπακτ κατασκευή κατάλληλη για οριζόντια ή κάθετη τοποθέτηση και είναι η βάση επάνω στην οποία βασίστηκε το Thorens TM 1600, μια συσκευή που ανακοινώθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο. Χρησιμοποιεί βάση από αλουμίνιο για τα μηχανικά μέρη και είναι μια σχεδίαση με τρεις κινητήρες, δύο άψηκτρους άμεσης οδήγησης για τις μπομπίνες και έναν, επίσης άψηκτρο, συνεχούς ρεύματος για την οδήγηση του κάπσταν, μέσω ιμάντα. Η διαδρομή της ταινίας απέχει από την συμβατική με τους μηχανισμούς και τους αισθητήρες τάνυσης της ταινίας να βρίσκονται επάνω από το μπλοκ των κεφαλών, επιλογή που μειώνει τις διαστάσεις της συσκευής. Το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό. Η συσκευή προσφέρει δύο ταχύτητες αναπαραγωγής, 19cm/s και 38cm/s και είναι διαθέσιμη σε έκδοση Stereo 1/4 της ίντσας. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κεφαλές με πλάτος τρακ 2,00mm ή 2,75mm. Το Μ 002 P (όπως και το αντίστοιχο Thorens) δεν προσφέρει δυνατότητα εγγραφής.
Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για χρήση σε οριζόντια θέση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάθετη τοποθέτηση. Ο μετρητής της ταινίας είναι ψηφιακός, πραγματικού χρόνου, με ακρίβεια εκατοστών του δευτερολέπτου και τα φρένα είναι ηλεκτρικά και όχι τριβής (κάτι που μειώνει τις ανάγκες συντήρησης). Προς αυτή την λογική, της μικρής ανάγκης για τακτικές συντηρήσεις, είναι προσανατολισμένα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Το M 002 P θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2020, σε δύο φινιρίσματα, ασημί και μαύρο.