Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/04/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Open Reel από την Thorens, πρώτη εμφάνιση στο Μόναχο.


Open Reel από την Thorens, πρώτη εμφάνιση στο Μόναχο.
2019/04/09, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής αφού πραγματοποίησε, εδώ και κάποια χρόνια, μια επιτυχημένη επιστροφή στον χώρο των πλατό, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες την πρόθεσή του να παρουσιάσει ένα σύγχρονο μαγνητόφωνο ανοικτής ταινίας, η πρώτη εμφάνιση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο εφετινό HighEnd Show, στο Μόναχο.
Με βάση τις λεπτομέρειες που έχει δώσει η Thorens στην δημοσιότητα, μέχρι στιγμής, το μοντέλο θα ονομάζεται TM 1600 και θα βασίζεται σε μηχανικά μέρη που σχεδίασε και κατασκευάζει η γερμανική Ballfinger. Το κύριο χαρακτηριστικό του TM 1600 θα είναι το πολύ μικρό βάθος του (ή ύψος σε οριζόντια τοποθέτηση) το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 50 χιλιοστά και γενικά οι κόμπακτ διαστάσεις του, χάρις σε μια νέα αρχιτεκτονική, με εντελώς διαφορετική διαδρομή της μαγνητικής ταινίας και με τους μηχανισμούς τάνυσής της να βρίσκονται κοντά στο κέντρο της συσκευής, πάνω από την κεφαλή και όχι στις κλασικές τους θέσεις.
Η συσκευή θα χρησιμοποιεί τρεις κινητήρες, έναν για την άμεση οδήγηση κάθε μπομπίνας (με κλειστό κύκλωμα ελέγχου μέσω αισθητήρων Hall) και έναν για την οδήγηση του κάπσταν με μετάδοση κίνησης μέσω ιμάντα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Thorens το σύστημα κίνησης έχει ιδιαίτερα υψηλή ροπή, χαρακτηριστικό που επιτρέπει την τοποθέτηση του κάπσταν σε μεγάλη απόσταση από την κεφαλή αναπαραγωγής για καλύτερες επιδόσεις σε θέματα θορύβου.
Το TM 1600 θα μπορεί να δεχτεί μπομπίνες με διάμετρο μέχρι 10.5 ίντσες και θα προσφέρει δύο ταχύτητες, 7.5 και 15ips (19/38cm/sec) για ταινίες 1/4 της ίντσας με αναπαραγωγή half track, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα επιλογής της ισοστάθμισης CCIR/NAB. Η συσκευή θα διαθέτει μετρητή πραγματικού χρόνου και δυνατότητες editing στα πρότυπα των επαγγελματικών μαγνητοφώνων.
Οι διαστάσεις του TM 1600 θα είναι παρόμοιες με αυτές των πλατό της νέας σειράς TD 1600 της εταιρίας και θα προσφέρεται σε δύο φινιρίσματα, μαύρο γυαλιστερό χρώμα και καρυδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή δεν θα έχει δυνατότητα εγγραφής, επομένως δεν περιλαμβάνει κεφαλές διαγραφής/εγγραφής και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά. Το μαγνητόφωνο είναι σχεδιασμένο για οριζόντια και επίτοιχη τοποθέτηση και περιλαμβάνει διαφανές κάλυμμα για την σκόνη σε διαστάσεις παρόμοιες με αυτές των TD1600/1601.
Η Thorens έχει ανακοινώσει ότι η πρώτη παρουσίαση του TM 1600 θα γίνει στο HighEnd Show του Μονάχου, τον Μάιο, αλλά η διάθεση συσκευών στην αγορά θα πρέπει να αναμένεται το καλοκαίρι του 2020. Ενδιαμέσως, θα κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση (αγνώστων, προς το παρόν, χαρακτηριστικών) σε περιορισμένο αριθμό 100 συσκευών. Η τιμή που δίνει η εταιρία είναι €12.000,-

info: Aphrodite's Vision, τηλ.: 210-6813.773, http://www.aphroditesvision.com/, https://www.thorens.com/