Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/06/2003 


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►HOW TO►ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ AV►H ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ...

AV BLOG 

SITE MAP

 
 
  H δρομολόγηση των σημάτων (routing)
Mε τόσες εισόδους και εξόδους διαθέσιμες, η δρομολόγηση του σήματος σε έναν ραδιοενισχυτή AV δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ένας επιλογέας εισόδου που επιτρέπει και τον συνδιασμό εισόδων audio και video.  Δηλαδή, επιλέγοντας την είσοδο για ένα βίντεο, ο χρήστης επιλέγει ταυτόχρονα και το αντίστοιχο ζεύγος εισόδων του ακουστικού σήματος ή την κατάλληλη ψηφιακή είσοδο. 

Τα βασικά...  Tμήμα εισόδων/εξόδων audio  Επεξεργασία σημάτων ήχου
Τμήμα εισόδων/εξόδων video  Η δρομολόγηση των σημάτων
Το bass management  To user interface  Περί αποκωδικοποιητών
Small FAQ

 

ΚΟΡΥΦΗ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Ο ενισχυτής μπορεί να προσφέρει ξεχωριστό επιλογέα εγγραφής, ο οποίος δρομολογεί το σήμα μίας πηγής στις γραμμές εξόδου ήχου και εικόνας ή μπορεί να κάνει την δρομολόγηση αυτόματα μέσω του επιλογέα εισόδου.  Η δεύτερη στρατηγική δεν επιτρέπει την εγγραφή σήματος από μία πηγή ενώ γίνεται ακρόαση άλλης.  Η δρομολόγηση του ηχητικού σήματος γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων με την βοήθεια διακοπτών solid state και όχι μηχανικών ή ηλεκτρονόμων (λόγω του μεγάλου κόστους) ενώ στην περίπτωση των οπτικών σημάτων γίνεται πάντοτε με solid state διακόπτες προδιαγραφών βίντεο. Σχεδιάσεις που προσωρούν ένα βήμα περισσότερο σε θέματα εργονομίας, δίνουν στον χρήστη την δυνατότητα του "assignment" της αντιστοίχισης δηλαδή μίας εισόδου audio (αναλογικής ή ψηφιακής ή συνδιασμού) με μία οποιαδήποτε είσοδο video, επιτρέποντας μάλιστα την μετονομασία του συνδιασμού (από -ας πούμε- "AUX" σε "Philips Q50"). To εικονικό αυτό patch bay κάνει την χρήση του ενισχυτή ευκολότερη όταν (και αν!) μάθεις να το χειρίζεσαι.

ΚΟΡΥΦΗ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Video Routing

Το κομμάτι των οπτικών σημάτων, πέραν των εισόδων, των εξόδων και του σχετικού επιλογέα, σε έναν ραδιοενισχυτή δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα. Οι δυνατότητες για επίδραση του χρήστη στο ίδιο το σήμα είναι μηδενικές και η μόνη χρήση πέραν της δρομολόγησης είναι αυτή της μετατροπής από το ένα φορμά στο άλλο (να μετατρέψει δηλαδή κανείς ένα σήμα συνιστωσών σε σύνθετο για να το οδηγήσει προς εγγραφή στο βίντεο, για παράδειγμα) καθώς επίσης και της εισαγωγής του σήματος OSD (On Screen Display) που βοηθά στις ρυθμίσεις και τις επιλογές, ιδιαίτερα στον σκοτεινό χώρο μίας αίθουσας προβολής.  Πολύ συχνά ο χρήστης μπορεί να διαλέξει εξόδους χωρίς OSD, ή να επιλέξει αυτό να μην εισάγεται σε καμμία έξοδο.

ΚΟΡΥΦΗ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Τα βασικά... Tι είναι ένας ενισχυτής AV;
Tμήμα εισόδων/εξόδων audio Πολλά βύσματα βρε παιδί μου...

Επεξεργασία σημάτων ήχου  Ποιός φοβάται το DSP;

Τμήμα εισόδων/εξόδων video  Τι ακριβώς είναι αυτά τα κίτρινα βύσματα (και τα πράσινα και τα μπλέ;)

Το bass management Μήπως έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει το Bass management;
To user interface  Κοινώς, τα... κουμπιά.
Περί αποκωδικοποιητών  Dolby Digital, DTS, THX και λοιπά...
Small FAQ Οποιος ρωτάει μαθαίνει...


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr